Τετάρτη
27 Οκτωβρίου 2021

Με την ουρά στα σκέλια ο Τσίπρας - Στις καλένδες η πρόταση μομφής για τη ΔΕΗ

Ξεπέρασε κάθε όριο υποκρισίας για μία ακόμη φορά ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όταν από το βήμα της Βουλής αποφάσισε να χύσει κροκοδείλια δάκρυα για τη ΔΕΗ

Παρασκήνιο

Ξεπέρασε κάθε όριο υποκρισίας για μία ακόμη φορά ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όταν από το βήμα της Βουλής αποφάσισε να χύσει κροκοδείλια δάκρυα για τη ΔΕΗ και να στήσει ένα από τα γνωστά του σόου, όντας σε πραγματικά δύσκολη θέση λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων των πρόσφατων δημοσκοπήσεων.  

Φαίνεται πως στον ΣΥΡΙΖΑ τρέφονται διαρκώς με λωτούς καθώς δεν εξηγείται διαφορετικά το ρεσιτάλ αμνησίας, αφού ξέχασαν τις δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει στην Τρόικα για την εταιρεία και την αποπληρωμή μέρους του χρέους μέσα από τα χρήματα της ιδιωτικοποίησης.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε για μια ακόμη φορά κατώτερος των περιστάσεων και αποδείχθηκε τσάμπα μάγκας, καθώς δίστασε να κάνει το αυτονόητο από τη στιγμή που μιλούσε ευθέως για ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και να καταθέσει πρόταση μομφής. Αλλά τα μεγαλεπήβολα σχέδια της ηγετικής ομάδας της Κουμουνδούρου πετάχτηκαν στις καλένδες, ενώ ο αρχηγός τους συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη στρατηγική της ισοπέδωσης, της πόλωσης, των αγκυλώσεων και των ιδεοληψιών με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεφύγει από τη δημοσκοπική καθίζηση των τελευταίων μηνών.

Οι υψηλοί τόνοι και η συνθηματολογία βγαλμένη από κομματικές φιέστες της δεκαετίας του 80 δεν πείθουν τους πολίτες, ούτε καν την κομματική νομενκλατούρα του κόμματος του που κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς βλέπει το τρένο της εξουσίας να φεύγει και το κόμμα να βυθίζεται ακόμη περισσότερο στην παρακμή, την αβεβαιότητα και την εσωστρέφεια.

Η Κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει δυναμικά το σχέδιο της για την επόμενη βιώσιμη μέρα της ΔΕΗ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με άσφαιρα πυρά να ανακυκλώνει τις ίδιες πρακτικές μιας αναιμικής και ανούσιας αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη