Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Δημοσκόπηση MEGA: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε σχεδόν δύο μονάδες μέσα σε έναν μήνα - Ρεκόρ αρνητικών γνωμών για Κασσελάκη

Προβάδισμα 22,8 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας επί του ΣΥΡΙΖΑ. Κέρδη ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Πλεύση Ελευθερίας, ΜεΡΑ25. Απώλειες για Ελληνική Λύση, Νίκη και «Σπαρτιάτες».

Mεγάλο προβάδισμά διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA. 

Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται 22,8 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, 38 έναντι 15,2, με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί με 13,4%, το ΚΚΕ να συγκεντρώνει 10,2, 2,6% οι Σπαρτιάτες, 6,9% Ελληνική Λύση, 3,2% Νίκη, 3,7% Πλεύση, 3,5 ΜέΡΑ. 

Μεγάλο προβάδισμα 22,8 μονάδων της Ν.Δ. επί του ΣΥΡΙΖΑ
Μεγάλο προβάδισμα 22,8 μονάδων της Ν.Δ. επί του ΣΥΡΙΖΑ

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με 40%, ο Στέφανος Κασσελάκης ακολουθεί εκ του πολύ μακρόθεν, με 7%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει μια μονάδα λιγότερη.

Ενδιαφέρον προκαλεί η άποψη που έχουν οι ερωτηθέντες για τον Κασσελάκη, αφού οι θετικές γνώμες συγκεντρώνουν το 16%, ενώ οι αρνητικές το 72%.

Συντηρεί τη σημαντική διαφορά της από το δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία στην εκτίμηση ψήφου, αρνητική η εικόνα του Κασσελάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξελέγη με την υπόσχεση ότι θα νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συγκεντρώνει μόλις 7% στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο 40%. Επίσης, είναι έκτος σε δημοφιλία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αφού τον ξεπερνούν ακόμα και η Ζωή Κωνσταντούλου και ο Κυριάκος Βελόπουλος. Δυσμενέστερα είναι τα στοιχεία της αξιολόγησης για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει 85% αρνητικές γνώμες - με τις θετικές γνώμες μόλις στο 9% - ενώ φαίνεται να τροφοδοτεί όλα τα κόμματα της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς. 

Στην εκτίμηση ψήφου κερδίζει πάνω από μιάμιση μονάδα και από το 36,4% του Σεπτεμβρίου ανεβαίνει στο 38%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από το 16,8% πέφτει στο 15,2%. Κέρδη σχεδόν μίας μονάδας καταγράφει και το ΠΑΣΟΚ, όπως και το ΚΚΕ (0,7 της μονάδας). Κέρδη καταγράφει και η Πλεύση Ελευθερίας, αλλά και το ΜεΡΑ25, το οποίο εμφανίζεται στην εκτίμηση ψήφου στο 3,5%, με κέρδη 1,1 μονάδας μέσα στον τελευταίο μήνα. Όλα τα κόμματα αυτά έχουν εισροές από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Παρά το γεγονός ότι η ακρίβεια όλο και ανεβαίνει στις προτεραιότητες των πολιτών ως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα - από το 36% τον Σεπτέμβριο, στο 39% τον Οκτώβριο - μειώνεται οριακά το ποσοστό των πολιτών που θεωρούν ότι «η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση» από το 62% στο 60%, ενώ και το ποσοστό θετικών γνωμών για την κυβέρνηση ανέβηκε στο 36% από 34% τον Σεπτέμβριο. 

Μεγάλο προβάδισμα 22,8 μονάδων της Ν.Δ. επί του ΣΥΡΙΖΑ

 

Δημοσκόπηση MEGA
Δημοσκόπηση MEGA

 

Δημοσκόπηση MEGA
Δημοσκόπηση MEGA

 

Δημοσκόπηση MEGA
Δημοσκόπηση MEGA

 

Δημοσκόπηση MEGA
Δημοσκόπηση MEGA

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη για το Πάσχα: Η σκέψη μας πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας

«Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα προσεγγίζει το τέλος της, η προσδοκία της Ανάστασης μας γεμίζει όλους ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία» τονίζει στο μήνυμά του από την Τήνο ο πρωθυπουργός Κυρ...

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Φοίβος Ιωαννίδης - Στη Σητεία η κηδεία του

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Φοίβος Ιωαννίδης, δικηγόρος και πολιτικός με πλούσια συνδικαλιστική και αντιστασιακή δράση. Οπως αναφέρουν πληροφορίες του neakriti.gr, ο Φο...

Το αναστάσιμο μήνυμα Χαρδαλιά: Οι σκέψεις μας σε όσους έχασαν αγαπημένα πρόσωπα και δοκιμάζονται από τους πολέμους

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς έστειλε το δικό του μήνυμα για την Ανάσταση του Κυρίου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «το Πάσχα είναι γιορτή Ελπίδας, ότι τα δύσκολα είναι...

Φόρτωση άρθρων...