Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Μεταναστευτικό: Ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Με κριτική από την Aντιπολίτευση ξεκίνησε η συζήτηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη. 

Στο επίκεντρο της συζήτησης είναι η τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης, με την οποία δίνεται η δυνατότητα τριετούς παραμονής για εργασία, σε παράνομους μετανάστες που εργάζονται τα τρία τελευταία τρία χρόνια και ως τις 30 Νοεμβρίου στην Ελλάδα, έχουν βεβαίωση από εργοδότη και έχουν λευκό ποινικό μητρώο. 

Υπέρ της συγκεκριμένης τροπολογίας έχουν ανταποκριθεί θετικά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και η Πλεύση Ελευθερίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον εισηγητή του, Γιώργο Γαβρήλο, θα καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία για τη τροπολογία που αφορά τους μετανάστες. Η αξιωματική αντιπολίτευση δηλώνει υπέρ της τροπολογίας παρότι, σύμφωνα με τον κ. Γαβρήλο πρόκειται για μια «μίζερη τροπολογία». Τόνισε ότι «ουσιαστικά αφήνει τον μετανάστη εκτεθειμένο σε έναν κακό εργοδότη».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Μουλκιώτης, ανέφερε ότι οι αντιρρήσεις επί του νομοσχεδίου έφτασαν σε επίπεδο πρώην πρωθυπουργών. Και πρόσθεσε πως «η πρωτοβουλία θυμίζει ότι την ώρα που υπάρχει έντονη διαρροή νόμιμη και μη νόμιμου εργατικού δυναμικού, υπενθυμίζει την έκφραση «ΣΤΑΣΟΥ ΜΥΓΔΑΛΑ»…σήμερα συμβαίνει «ΣΤΑΣΟΥ ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ»». Σύμφωνα με τον κ. Μουλκιώτη η συγκεκριμένη τροπολογία «δεν λύνει θέματα και μαρτυρά την αναποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, είπε «καμία αυταπάτη ότι η κυβέρνηση φέρνει την τροπολογία για να προστατεύσει αυτούς τους ανθρώπους, βασική επιδίωξη να εξυπηρετηθούν εργοδοτικά συμφέροντα» και πρόσθεσε: «Η απόδοση αδειών διαμονής είναι το ελάχιστο, ζητάμε να αποσυρθεί η διάταξη της τροπολογίας που συνδέει την άδεια παραμονής με την εργασία».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοντονής για Μάτι: Το δικαστήριο δίκασε με βάση τον Ποινικό Κώδικα που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Την απόφαση του δικαστηρίου που αφορά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι κλήθηκε να σχολιάσει προ ημερών στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 ο πρώην υπουργός Δικα...

Μαρινάκης: O κ. Kασσελάκης ψεύδεται συνειδητά και κατ’ επανάληψη για τον Πονικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Για «συνειδητά» και «κατ' επανάληψη» ψεύδη του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με τον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιιπολίτευσης ο κυβ...

Φόρτωση άρθρων...