Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Μήνυμα Δένδια στην Τουρκία για τα νησιά του Αιγαίου: «Ό,τι απειλείται, δεν αποστρατιωτικοποιείται»

Ξεκάθαρο μήνυμα πάνω από την νέα φρεγάτα FDI Belharra «Κίμων» έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας. απαντώντας στα τουρκικά δημοσιεύματα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου.

«Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται», τόνισε ο Νίκος Δένδιας, από την πλώρη της πρώτης φρεγάτας FDI Belaharra «Κίμων» από το Λοριάν της Γαλλίας.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας:

«Είναι χαρά και μεγάλη τιμή για εμένα που βρίσκομαι σήμερα πάνω στο κατάστρωμα της Φρεγάτας «Κίμων», της νέας υπερσύγχρονης Φρεγάτας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Περνάμε σε μία νέα εποχή, στον 21ο αιώνα. Η Φρεγάτα αυτή, μαζί με τις άλλες δύο που θα ακολουθήσουν, τον «Νέαρχο» και τον «Φορμίωνα», θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, της ελληνικής πολεμικής μηχανής και θα λειτουργήσουν ως παράγοντες σταθερότητας, ειρήνης, αλλά και προβολής ισχύος στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και πέρα από τον ορίζοντα.

Βλέπουμε εδώ ένα ακόμη αποτέλεσμα της Συμφωνίας που μαζί με τον αγαπητό μου συνάδελφο Νίκο Παναγιωτόπουλο, τότε ως Υπουργό Άμυνας, είχαμε υπογράψει με τη Γαλλία – τη Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας – και είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένος γι΄ αυτό.

Θα ήθελα επίσης καταληκτικά να πω το εξής: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και κάθε Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι απολύτως αποφασισμένη να προασπίσει τον Εθνικό χώρο. Και να εξηγήσω με τον πιο καθαρό τρόπο: Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση GPO/Υποψήφιοι ευρωβουλευτές ΝΔ : Μεγάλο τo προβάδισμα του Γιώργου Αυτιά – Ποια άλλοι συμπληρώνουν την πρώτη ενδεκάδα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις των πολιτών στη δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά» σε ό,τι αφορά στους υποψήφιους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Μεγάλο είν...

Βορίδης για Ευρωεκλογές: Δεν θα υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις, αν δεν πιάσουμε τον στόχο του 33%

«Δεν θα υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις αν δεν πιάσουμε το 33%», τόνισε ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο MEGA, αναφερόμενος στον εκλογικό στόχο που έθεσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτά...

Μητσοτάκης: Να προσφέρουμε στους νέους περισσότερες, σταθερές και καλοπληρωμένες δουλειές (Photos)

Σημαντικός ο ρόλος της ΔΥΠΑ με τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των μισθών, τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Η ανεργία στη χώρα μας μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται». «Σημαντική η ευ...

Φόρτωση άρθρων...