Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Μήνυμα Ε.Ε. σε Ερντογάν: Τον Έλληνα πρωθυπουργό αναγνωρίζει όλος ο κόσμος

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν για τα όσα είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Λίγες ώρες μετά τα ήξεις-αφήξεις και τις ίσες αποστάσεις που πήρε έναντι Ελλάδας-Τουρκίας, η Ντάνα Σπίναν επανήλθε με πιο αυστηρή διατύπωση.

«Ο σεβασμός μεταξύ γειτονικών χωρών και η διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας, αποτελούν τη βάση για εποικοδομητική συνεργασία εντός της ΕΕ» ανέφερε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφορικά με τη φραστική επίθεση του Τούρκου Προέδρου προς το πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ντάνα Σπίναν, ανέφερε τα εξής:

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης είναι ο αρχηγός μιας κυβέρνησης κράτους-μέλους ΕΕ, τον οποίο αναγνωρίζει όλος ο κόσμος. Όπως έχει επισημάνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε πολλές περιπτώσεις, η ΕΕ αναμένει από την Τουρκία να δεσμευτεί με εποικοδομητικό τρόπο με την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της και να κάνει βήματα αποκλιμάκωσης. Ο σεβασμός μεταξύ γειτονικών χωρών και η προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας, αποτελούν τη βάση για εποικοδομητική συνεργασία εντός της ΕΕ».

Η νέα αυτή δήλωση της Κομισιόν ανεβάζει τους τόνους σε σχέση με εκείνη που προηγήθηκε, αφού το μεσημέρι της ίδιας ημέρας η εκπρόσωπος της Επιτροπής είχε αρκεστεί σε γενικολογίες, χωρίς να κατονομάσει την Τουρκία, με απλές αναφορές για καλή γειτονία και συνεργασία. «Σε γενικές γραμμές προωθούμε και ενθαρρύνουμε την καλή συνεργασία μεταξύ ηγετών, ειδικότερα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, και ελπίζουμε ότι το θετικό κλίμα θα επανέλθει και θα αντικατοπτριστεί σε δηλώσεις και δράσεις στην περιοχή», είπε νωρίτερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για το πρόγραμμα πολιτικής προστασίας «Αιγίς»: Έμφαση σε πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση

«Έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε καλύτερο για να προετοιμαστούμε για το φετινό καλοκαίρι», τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Η Ελλάδα του 2024 δεν θυμίζει σε τίποτα την Ελλάδα του 2019».

Πρωτοφανές επεισόδιο: Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Φλώρος, γρονθοκόπησε τον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης (εικόνες)

Επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών ο οποίος έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί, Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στη Βουλή με τις πληροφορίες να α...

Μαρινάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ για τους «Σπαρτιάτες»: Κάποιοι προτιμούν να «ψαρεύουν» ψήφους σε θολά νερά

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του απέναντι στο κόμμα των «Σπαρτιατών» εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Μετά και τη δήλωση του Βασίλη Στίγκα ότι ο...

Φόρτωση άρθρων...