Τριάντα επτά χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη». Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κώστας Μπακογιάννης έκαναν συγκινητικές αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.
Ο Παύλος Μπακογιάννης δολοφονήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1989, σε ηλικία 54 ετών, έξω από το πολιτικό του γραφείο στην οδό Ομήρου στο Κολωνάκι. Η δολοφονία του είχε συγκλονίσει τότε τον πολιτικό κόσμο όσο και την κοινωνία, ενώ σημάδευσε την οικογένεια Μητσοτάκη.
Η Ντόρα Μπακογιάννη δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook μια φωτογραφία του Παύλου Μπακογιάννη μαζί με τα δύο παιδιά τους, την Αλεξία και τον Κώστα.
Στη φωτογραφία, ο Παύλος Μπακογιάννης εμφανίζεται χαμογελαστός μαζί με τα παιδιά του, ενώ στους ώμους του κρατά ένα αρνάκι. Η εικόνα φαίνεται να έχει τραβηχτεί την άνοιξη, πιθανότατα στο Καρπενήσι, στα τέλη της δεκαετίας του 1980.
Η ανάρτηση συνοδεύτηκε από ένα σύντομο, αλλά ιδιαίτερα φορτισμένο μήνυμα της Ντόρας Μπακογιάννη. «37 χρόνια μετά μας λείπεις το ίδιο. Πόσο πολύτιμη θα ήταν σήμερα η παρουσία σου».
Κώστας Μπακογιάννης: «Μου λείπεις. Λείπεις»
Ανάλογο μήνυμα ανάρτησε και ο Κώστας Μπακογιάννης, που δημοσίευσε απόσπασμα από λόγια του πατέρα του για την πολιτική και την κοινωνία.
«Τα πολιτικά σχήματα οφείλουν να απευθύνουν προτάσεις ζωής και όχι προτάσεις εξουσίας. Χρειαζόμαστε ακόμα μια ανανέωση, που συντονίζει τους κοινωνικούς ρυθμούς με τις απαιτήσεις της εποχής μας. Σήμερα ο καθένας είναι τόσο προοδευτικός ή τόσο συντηρητικός όσο δείχνουν οι πολιτικές του πράξεις. Κράτα λοιπόν όσο μπορείς ελεύθερη την ψυχή και το μυαλό σου, ανοιχτά και για τις αυριανές σκέψεις και ιδέες σου. Μου λείπεις. Λείπεις», έγραψε ο Κώστας Μπακογιάννης.
Μητσοτάκης για τα 37 χρόνια από τη δολοφονία Μπακογιάννη: «Βαδίζουμε στα βήματά του, διεκδικώντας όσα και εκείνος ήθελε»
Ο Τραμπ απορρίπτει την πρόταση του Ιράν για εκεχειρία εφτά ημερών
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις