Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Μηταράκης: Με τους Ειδικούς Φρουρούς ενσωματώνεται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία - Στους πρυτάνεις η ευθύνη για τα ΑΕΙ

Την ενσωμάτωση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στους Ειδικούς Φρουρούς προανήγγειλε ο υπουργος Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, σε σχετική ενημέρωση την Τετάρτη.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν, οι 1.060 αστυνομικοί θα ενσωματωθούν στους Ειδικούς Φρουρούς μετά από απόφαση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ το ζήτημα της φύλαξης των ΑΕΙ περνάει στους πρυτάνεις. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ενίσχυση των αστυνομικών περιπολιών.

Με βάση όσα είπε ο κ. Μηταράκης «από 1ης Σεπτεμβρίου θέλουμε να είναι εμφανέστερη η παρουσία αστυνομικών και τροχονόμων στους δρόμους» και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης και των πεζών περιπολιών.

Οι προτεραιότητες που έθεσε, συνοψίζονται στην αντιμετώπιση των θεμάτων καθημερινότητας, στα ζητήματα εφηβικής παραβατικότητας και στην προστασία του πανεπιστημιακού άσυλου.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στην φύλαξη στα Πανεπιστήμια, είπε ότι επανασχεδιάζεται ο ρόλος σε σχέση με τη μορφή που αρχικώς είχε σχεδιαστεί. «Δεν θα μπαίνει μέσα στα πανεπιστήμια για να κάνει τον θυρωρό. Ο ρόλος της Αστυνομίας θα είναι επικουρικός και θα μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Ο Λευτέρης Πετρούνιας για ακόμα μία φορά έφερε την Ελλάδα στην κορυφή – Θερμά συγχαρητήρια

«Σε ευχαριστούμε Λευτέρη. Θερμά συγχαρητήρια!», ανέφερε o Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, μετά το χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια στο Ευρωπαϊκό Πρωτ...

Δημοσκόπηση GPO/Υποψήφιοι ευρωβουλευτές ΝΔ : Μεγάλο τo προβάδισμα του Γιώργου Αυτιά – Ποια άλλοι συμπληρώνουν την πρώτη ενδεκάδα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις των πολιτών στη δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά» σε ό,τι αφορά στους υποψήφιους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Μεγάλο είν...

Φόρτωση άρθρων...