Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης: Αναγνώριση πτυχίων από τον ΔΟΑΤΑΠ σε 60 ημέρες, μειώνονται 20% τα παράβολα

Στην αναγνώριση των πτυχίων από πανεπιστήμια του εξωτερικού εντός 60 ημερών από τον ΔΟΑΤΑΠ, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μέσα σε εξήντα μέρες θα ολοκληρώνει κάθε αίτηση ο ΔΟΑΤΑΠ για την αναγνώριση πανεπιστημιακών πτυχίων του εξωτερικού, τονίζει ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι μέσα σε τέσσερις μήνες ο ΔΟΑΤΑΠ ο οποίος έχει αναβαθμιστεί, επεξεργάστηκε όλες τις παλιές αιτήσεις αναγνώρισης, ενώ προσέθεσε ότι τα παράβολα θα είναι μειωμένα κατά 20%.

«Κλείνει μία πληγή δεκαετιών»

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Μέσα σε 4 μήνες ο αναβαθμισμένος ΔΟΑΤΑΠ επεξεργάστηκε όλες τις παλιές αιτήσεις αναγνώρισης πανεπιστημιακών πτυχίων του εξωτερικού, απαντώντας θετικά σε 4.000. Πλέον θα ολοκληρώνει κάθε αίτηση μέσα σε 60 μέρες, ενώ τα παράβολα θα είναι μειωμένα κατά 20%".

Κλείνει, έτσι μία πληγή δεκαετιών που ταλαιπωρούσε χιλιάδες απόφοιτους και τις οικογένειές τους, στερώντας ευκαιρίες εργασίας από τη νέα γενιά των επιστημόνων μας. Μέσα σε μόλις 4 μήνες, ο αναβαθμισμένος οργανισμός επεξεργάστηκε όλες τις παλαιές αιτήσεις, απαντώντας θετικά σε 4.000 υποθέσεις. Ενώ, για πρώτη φορά, προσέφερε στη χώρα Εθνικό Μητρώο με 3.500 αναγνωρισμένα ξένα πανεπιστήμια.

Όλα αυτά σημαίνουν λιγότερη αναμονή και έξοδα για τους πτυχιούχους. Ένα ακόμη κίνητρο για τον επαναπατρισμό Ελλήνων επιστημόνων. Ανακούφιση για χιλιάδες οικογένειες. Πάνω από όλα, όμως, σεβασμό προς τον πολίτη. Και ένα εκπαιδευτικό μοντέλο σύγχρονο και εξωστρεφές. Θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο Ορέστη Καλογήρου και όλα τα στελέχη του ΔΟΑΤΑΠ για την εξαιρετική δουλειά. Η Ελλάδα βαδίζει μπροστά και στοχεύει ψηλά!».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στο Δήλεσι Βοιωτίας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο την Παρασκευή o Μητσοτάκης

Στο Δήλεσι Βοιωτίας θα μεταβεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Παρασκευής, όπου μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο θα επισκεφθούν δομές της Ιεράς Αρχιεπισ...

Κυβερνητικά στελέχη κατά Κεχαγιά: Καταλαβαίνουμε το άγχος της να μαζέψει τα ασυμμάζευτα για τους «Σπαρτιάτες»

Στο επίκεντρο της κόντρας Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται οι ψήφοι των «Σπαρτιατών». Η κόντρα ξέσπασε σήμερα, έπειτα την τοποθέτηση του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ξαδέρφο...

Φόρτωση άρθρων...