Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης: Ανοίγει ο δρόμος για έξοδο από την ενισχυμένη Εποπτεία

Πολιτική

Ως βήμα για την πλήρη έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και την αναβάθμιση της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την έκθεση της Κομισιόν.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός «Η νέα Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα αποτελεί ένα ακόμη βήμα προόδου της χώρας» καθώς «η ελληνική οικονομία αξιολογείται θετικά για 10η συνεχή φορά στο διάστημα που κυβερνά η Νέα Δημοκρατία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ακόμη ότι «μετά την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, την πρόωρη απελευθέρωση από τα δάνεια του ΔΝΤ και τις αναβαθμίσεις των διεθνών οίκων, η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο για την έξοδο από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας. Και καθιστά, πλέον, εφικτό τον εθνικό στόχο η πατρίδα μας να ενταχθεί στην επενδυτική βαθμίδα το 2023. Κλείνει, έτσι, οριστικά μία πολυετής οικονομική δοκιμασία».

Για να καταλήξει: «Με σκληρή και μεθοδική δουλειά. Παρά τη δύσκολη συγκυρία, η Ελλάδα αλλάζει και βαδίζει μπροστά με αυτοπεποίθηση. Συνεχίζουμε!».

Νωρίτερα ο Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι, παρουσιάζοντας τη 14η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, δήλωσε ότι η ενισχυμένη εποπτεία για την Ελλάδα, αναμένεται να λήξει εφέτος τον Αύγουστο. «Βάσει των αξιολογήσεών μας και της επιτυχούς εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα, η Επιτροπή ενδέχεται να μην παρατείνει, μετά τη λήξη αυτή τον Αύγουστο, την ενισχυμένη εποπτεία» τόνισε ο κ. Τζεντιλόνι.

Η ανάρτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη νέα Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα:

«Η νέα Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα αποτελεί ένα ακόμη βήμα προόδου της χώρας. Η ελληνική οικονομία αξιολογείται θετικά για 10η συνεχή φορά στο διάστημα που κυβερνά η Νέα Δημοκρατία. Αρχικά για τον τρόπο που αμύνθηκε στην πανδημία. Και, τώρα, για τη δράση της απέναντι στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια που προκαλεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Μετά την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, την πρόωρη απελευθέρωση από τα δάνεια του ΔΝΤ και τις αναβαθμίσεις των διεθνών οίκων, η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο για την έξοδο από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας. Και καθιστά, πλέον, εφικτό τον εθνικό στόχο η πατρίδα μας να ενταχθεί στην επενδυτική βαθμίδα το 2023. Κλείνει, έτσι, οριστικά μία πολυετής οικονομική δοκιμασία.

Οι κοινές προσπάθειες πολιτών και Πολιτείας αποδίδουν. Και η διεθνής αναγνώριση μας δίνει κουράγιο να επιμείνουμε στην προστασία της κοινωνίας και στην ανάπτυξη της οικονομίας. Χωρίς πανηγυρισμούς, αλλά με αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης. Με σκληρή και μεθοδική δουλειά. Παρά τη δύσκολη συγκυρία, η Ελλάδα αλλάζει και βαδίζει μπροστά με αυτοπεποίθηση. Συνεχίζουμε!»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: Οποιαδήποτε κλιμάκωση θα ήταν καίρια απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια

Με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Věra Jourová, είχε συνάντηση το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργό...

Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης: Μεγάλο το ενδιαφέρον για τον Μητσοτάκη - Πώς σχολιάζουν την επίσκεψη στην Τουρκία

Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει και της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού τον Μάιο στην Άγκυρα, όπου στην ατζέντα θα βρίσκετ...

Φόρτωση άρθρων...