Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης: Οι ανιστόρητες ορέξεις και απειλές συντρίβονται στις κόκκινες γραμμές μας

Πολιτική

Μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε κατά την διάρκεια της ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αντιστεκόμαστε στην αναβίωση αυτοκρατορικών οραμάτων, στην παραβίαση των συνόρων. Ανιστόρητες ορέξεις συντρίβονται στις δικές μας κόκκινες γραμμές» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην στήριξης της Ελλάδος στην Ουκρανία με τα λόγια του να έχουν αποδέκτη και την Τουρκία.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επανέλαβε ότι τα «σύνορα της Ελλάδας έχουν χρώμα γαλανό και όχι γκρίζο». «Σε εθνικό επίπεδο μένουμε σταθεροί στις σχέσεις μας. Με τα επιχειρήματα και το Διεθνές Δίκαιο. Με τα οποία συμφωνούν οι σύμμαχοί μας στην Ευρώπη και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ατσάλινες ασπίδες μας πάντα οι Ένοπλες Δυνάμεις. Τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλανό και όχι γκρίζο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τη γείτονα στον δρόμο της λογικής και της ειρήνης.

«Γαλανό θέλουμε και τον ουρανό στις σχέσεις με τους γείτονές μας. Είμαι αισιόδοξος ότι το δηλητήριο της ρητορικής της τουρκικής ηγεσίας δεν φτάνει στους λαούς. Έλληνες και Τούρκοι είναι φίλοι που θέλουν να προκόβουν ειρηνικά. Οι λαοί ξέρουν ότι η γεωγραφία δεν αλλάζει αν κάποιος παραχαράσσει τους χάρτες της. Οι λαοί ξέρουν ότι οι Συνθήκες είναι για να τηρούνται. Περιμένουμε την άλλη πλευρά του Αιγαίου, στο δρόμο της λογικής και της ειρήνης.» σημείωσε.

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Το σχέδιο στήριξης της κοινωνίας θα συνεχιστεί»

Αναφερόμενος στην οικονομία και στην ενεργειακή κρίση ο πρωθυπουργός ζήτησε την επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέριο και ξεκαθάρισε ότι η στήριξη της κοινωνίας θα συνεχιστεί. «Κανένας μηχανισμός δεν μπορεί να καλύψει πλήρως ένα παγκόσμιο κύμα ανατιμήσεων. Όποιος το ισχυρίζεται το αντίθετο λέει ψέματα. Χρειάζεται συμπληρωματική λύση γι’ αυτό και εισηγούμαστε κοινή ευρωπαϊκή απάντηση σε κοινό ευρωπαίο πρόβλημα. Πρέπει να τεθεί ένα πλαφόν στην διεθνή τιμή του φυσικού αέριου και να υπάρξει αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από την αυτήν του ηλεκτρικού ρεύματος» ανέφερε ο πρωθυπουργός και επισήμανε πως «Δεν πρέπει οι εθνικοί προϋπολογισμοί να υπονομεύουν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη». Ωστόσο, «Ό,τι και να γίνει στην Ευρώπη το σχέδιο στήριξης της ελληνικής κοινωνίας θα συνεχιστεί χωρίς να υπάρξει διασάλευση της δημοσιονομικής ισορροπίας. Ίσως πρόσκαιρα να μας κοστίσει αλλά δεν θα μας λυγίσει.»

«Σταθήκατε ως κοινοβουλευτική ομάδα στο ύψος των απαιτήσεων, σας ευχαριστώ από καρδιάς»

«Επεξεργαστήκατε πάνω από 330 νομοσχέδια, σταθήκατε ως κοινοβουλευτική ομάδα στο ύψος των απαιτήσεων που έχουν οι πολίτες, σας ευχαριστώ από καρδιάς» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δύσκολα κάποιος πρωθυπουργός θα ανέμενε περισσότερα από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Σε δεκάδες περιπτώσεις αναζητήσατε ευρύτερες συναινέσεις», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: Να σταματήσει η τυμβωρυχία για τα Τέμπη - Ο Παππάς αποκάλυψε ότι υπήρχε προσυνεννόηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Να σταματήσει την τυμβωρυχία για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, ζήτησε από την Aντιπολίτευση ο Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στη Βουλή επί της Πρότασης Δυσπιστίας της Αντιπολίτευσης...

Χρυσοχοΐδης: Η αντιπολιτευτική πρωτοβουλία της πρότασης δυσπιστίας είναι προσχηματική, δεν προσφέρει τίποτα

«Η αντιπολιτευτική πρωτοβουλία της πρότασης μομφής είναι προσχηματική, δεν προσφέρει τίποτα», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη της Ελλάδας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στη...

Φόρτωση άρθρων...