Πέμπτη
25 Ιουλίου 2024

Μητσοτάκης από Κοζάνη: Η υγεία θα αποτελέσει ένα πολύ μεγάλο στοίχημα της δεύτερης τετραετίας μας

Πολιτική

Το «Μαμάτσειο» Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης και το εργοτάξιο της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα, ουσιαστικά, θεμελιώνουμε, παρότι οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη της Κοζάνης, ουσιαστικά διπλασιάζουμε το νοσοκομείο ως προς τη δυναμικότητά του, προσθέτοντας μια υπερσύγχρονη πτέρυγα, η οποία θα συνδέεται με τα παλαιότερα κτίρια», είπε ο πρωθυπουργός.
 
«Για εμένα προσωπικά η υγεία θα αποτελέσει ένα πολύ μεγάλο στοίχημα της δεύτερης τετραετίας μας, εφόσον μάς εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, είναι πολύ ψηλά στην προτεραιότητα τής κυβέρνησης. Έχουμε και το σχέδιο και τη δυνατότητα χρηματοδότησης, αλλά κυρίως έχουμε τους ανθρώπους, τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές μας, οι οποίοι υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τους καινούριους φοιτητές μας, οι οποίοι θα έρθουν αύριο να στελεχώσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και πράγματι, αυτό το νέο ΕΣΥ το οποίο σχεδιάζουμε και υλοποιούμε, θα αποτελέσει μία πολύ μεγάλη πρόκληση, αλλά και μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα συνολικά», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρθηκαν, η νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης, περίπου 5.500 τετραγωνικών μέτρων, θα στεγάσει τη χειρουργική και παθολογική κλινική, δυναμικότητας 54 και 44 κλινών αντίστοιχα, μαζί με βοηθητικούς χώρους.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής της νέας πτέρυγας και την ανακαίνιση της παλαιάς, η Κοζάνη εντός της επόμενης πενταετίας αναμένεται να έχει ένα καινούργιο νοσοκομείο επιφάνειας περίπου 21.700 τμ, αναβαθμίζοντας σε πολλά επίπεδα τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν στον χώρο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Σιόλιος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί η διάταξη για επίταξη, αν ανταποκριθούν οι γιατροί

Απάντηση στις αντιδράσεις που εκφράζονται από εργαζόμενους στον χώρο της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, της ΠΟΕΔΗΝ και της ΕΙΝΑΠ για το νομο...

Φόρτωση άρθρων...