Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης: Θα κυβερνά η σοβαρή και υπεύθυνη ΝΔ ή ο ανεύθυνος και λαϊκιστής ΣΥΡΙΖΑ;

Πολιτική

Το αναπτυξιακό όραμα της κυβέρνησης για τη Δυτική Μακεδονία, που περιλαμβάνει έργα ύψους 4 δισεκατομμυρίων, παρουσιάζεται σήμερα από τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιου υπουργούς, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Πτολεμαΐδα.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο δίλημμα των βουλευτικών εκλογών, λέγοντας: “Να σταλεί το μήνυμα καθαρά, από την πρώτη κάλπη, ότι το ζητούμενο τελικά σε αυτήν την εκλογή είναι απλό: θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Και ποιος θα κυβερνά τελικά αυτόν τον τόπο; Η σοβαρή και υπεύθυνη Νέα Δημοκρατία ή ο ανεύθυνος και λαϊκιστής ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό είναι το δίλημμα. Είναι πολύ απλό, είναι πολύ ξεκάθαρο. Είναι ποιον θέλετε να έχετε πρωθυπουργό της χώρας, να σας εκπροσωπεί στο εξωτερικό και να αγωνίζεται για τα δικά σας συμφέροντα. Σε αυτά θα απαντήσουν οι Έλληνες πολίτες, σε αυτά θα απαντήσουν πρώτα και πάνω απ’ όλα οι αγωνιστές, παλιοί και νέοι φίλοι της παράταξης. Παλιοί αγωνιστές που έδωσαν αγώνες στα δύσκολα, αλλά και νέοι φίλοι οι οποίοι ήρθαν και προστέθηκαν στις δυνάμεις μας για μία μεγάλη προοδευτική, πατριωτική συμμαχία. Αυτήν εκφράζει η Νέα Δημοκρατία και με αυτήν τη συμμαχία θα οδηγήσουμε την Ελλάδα στο μέλλον με ασφάλεια, συνέπεια και σταθερότητα”.

Το κυβερνητικό έργο

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους πολίτες της Πτολεμαΐδας ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης και υπογράμμισε:” Τηρήσαμε τις βασικές μας δεσμεύσεις: αυξήσαμε τους μισθούς, δημιουργήσαμε θέσεις απασχόλησης, κάναμε την Ελλάδα πιο ασφαλή και πιο ισχυρή γεωπολιτικά. Και, το πιο σημαντικό, όταν μας τύχαιναν δυσκολίες στηρίξαμε την κοινωνία.

Την εποχή του κορωνοϊού δώσαμε παραπάνω από 40 δισεκατομμύρια για να μπορέσουμε να κρατήσουμε όρθιες τις επιχειρήσεις και να στηρίξουμε τους εργαζόμενους. Και τώρα που αντιμετωπίζουμε μία πρωτοφανή κρίση ακρίβειας, πάλι το κράτος είναι εδώ για να στηρίξει κυρίως τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.

Τον επόμενο μήνα θα αρχίσει να εκταμιεύεται το “Market Pass”: 10% έκπτωση στις αγορές του σούπερ μάρκετ για πρακτικά όλα τα ελληνικά νοικοκυριά.

Αυξήθηκαν για πρώτη φορά οι συντάξεις. Όσοι δεν πήρατε αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς, κάντε λίγο υπομονή, θα υπάρχουν ορισμένες καλές ανακοινώσεις για εσάς αυτή την εβδομάδα, γιατί γνωρίζω ότι υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα η οποία έρχεται βέβαια από το παρελθόν.

Τώρα κάποιοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους αλλά ο νόμος Κατρούγκαλου δεν ψηφίστηκε από εμάς, από άλλους ψηφίστηκε.

Εμείς, λοιπόν, στην τοξικότητα και στον λαϊκισμό θα αντιπαραβάλλουμε την υπευθυνότητα και τον σοβαρό πολιτικό λόγο. Δεν πρόκειται να μπούμε σε πλειοδοσία παροχών. Θα δεσμευτούμε μόνο γι’ αυτά τα οποία ξέρουμε ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε. Γιατί είμαστε υπεύθυνη και σοβαρή παράταξη”.

Η λιγνιτική μονάδα “Πτολεμαΐδα 5”

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αυριανή επίσκεψη του στη λιγνιτική μονάδα “Πτολεμαΐδα 5” και σημείωσε:

“Αύριο θα έχω την ευκαιρία να βρεθώ στα εγκαίνια της τελευταίας μεγάλης λιγνιτικής μονάδας, στην “Πτολεμαΐδα 5”, διότι ο λιγνίτης θα είναι μια στρατηγική εφεδρεία για τη χώρα μας. Αλλά ταυτόχρονα η πράσινη μετάβαση, η οποία γνωρίζουμε όλοι νομοτελειακά ότι θα γίνει πράξη, θα γίνει πράξη με τρόπο δίκαιο.

Με τρόπο δίκαιο και εξασφαλίζοντας -θα το ξαναπώ- ότι η Δυτική Μακεδονία θα έχει τη μερίδα του λέοντος ως προς τα κίνητρα εκείνα τα οποία θα σας επιτρέψουν να ατενίζετε το μέλλον με αισιοδοξία”.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης σε Κεχαγιά για Προανακριτική: Πυροτέχνημα από ανεύθυνη αντιπολίτευση

Πυροτέχνημα από μια ανεύθυνη αντιπολίτευση χαρακτήρισε την πρόταση της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλας Κεχαγιά να συμφωνήσει η ΝΔ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα ...

ΝΔ: Δεν τους ενδιαφέρει ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών - Τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την κυβέρνηση

Για «ντιλάρισμα» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προκειμένου να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κάνει λόγο σε δήλωσή του το πρωί της Πέμπτης ο εκπρόσωπος τύπου της Νέ...

Γεωργιάδης σε Κωνσταντοπούλου: «Μυθεύματα όσα είπατε για τον μηχανοδηγό - Με πήρε τηλέφωνο ο πατέρας του»

«Πυρά» κατά της προέδρου της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωής Κωνσταντοπούλου, εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης...

Φόρτωση άρθρων...