Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης από τα Χανιά: «Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα» (Video&Photos)

«Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας σε μια ταραγμένη γειτονιά», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου από τα Χανιά.

Έπειτα από το τέλος της δοξολογίας και λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης, μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως «83 χρόνια μετά το έπος του «ΟΧΙ» «η χώρα μας στέκεται ως πυλώνας σταθερότητας σε μια ταραγμένη γειτονιά. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, ισχυρές, εγγυώνται την αποτρεπτική μας ισχύ. Αλλά βέβαια η αποτρεπτική ισχύ των ενόπλων δυνάμεων έχει ορισμένες σαφείς προϋποθέσεις: Μια ισχυρή οικονομία, ισχυρές και σταθερές συμμαχίες και κυρίως την ενότητα του ελληνικού λαού. Αυτή η ενότητα που επιδείχθηκε με τόσο αυταπάρνηση πριν από 83 χρόνια πρέπει να αποτελεί πάντα τον οδηγό για το μέλλον, για τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας θα αντιμετωπίζει κάθε δυσκολία και θα εξέρχεται από κάθε κρίση ισχυρότερη».

Μητσοτάκης από τα Χανιά

Για την επέτειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως πρόκειται για «ημέρα μνήμης, τιμής και υπερηφάνειας η σημερινή. Η σκέψη μας γυρίζει 83 χρόνια πίσω σε αυτούς που είπαν το μεγάλο «ΟΧΙ», στα νέα παιδιά που πολέμησαν στα βουνά της Πίνδου και της Αλβανίας. Τιμούμε πρωτίστως αυτούς που δεν γύρισαν ποτέ πίσω στις οικογένειες τους, σε ένα ζεστό σπίτι ή για μια έστω αξιοπρεπή κηδεία».

Μητσοτάκης από τα Χανιά

Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός και έδωσαν το παρών μεταξύ άλλων οι βουλευτές Χανιών Ντόρα Μπακογιάννη, Σέβη Βολουδάκη, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Μητσοτάκης από τα Χανιά
Μητσοτάκης από τα Χανιά

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Να προσφέρουμε στους νέους περισσότερες, σταθερές και καλοπληρωμένες δουλειές (Photos)

Σημαντικός ο ρόλος της ΔΥΠΑ με τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των μισθών, τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Η ανεργία στη χώρα μας μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται». «Σημαντική η ευ...

Συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν στο Λονδίνο ενόψει της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Στις 13 Μαϊού αναμένεται να συναντηθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επι...

Φόρτωση άρθρων...