Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κίνα την επόμενη εβδομάδα

Πολιτική

Την Κίνα θα επισκεφτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την επόμενη εβδομάδα. Ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Κίνα την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου και θα συναντήσει τον Πρόεδρο Σι Τζινπινγκ και τον Κινέζο Πρωθυπουργό Λι Τσιανγκ.

Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη εδώ και μήνες αλλά συμπίπτει με την κρίση στη Μέση Ανατολή. Στις δηλώσεις του στις Βρυξέλλες  μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θα είναι μια «σύντομη επίσκεψη σε επίπεδο κορυφής».

Ακόμα, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι «δεν είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα η οποία επισκέπτεται τη Κίνα, αλλά ο χρονισμός της επίσκεψης δεν έχει τίποτα να κάνει με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή, καθώς ήταν προγραμματισμένη εδώ και πολλούς μήνες.

«Θα φροντίσω όμως να την κάνω πιο σύντομη, ακριβώς επειδή δεν θέλω να λείψω από την Ελλάδα για περισσότερες μέρες από όσες είναι απαραίτητο. Τα υπόλοιπα θα μπορέσουμε να τα πούμε από την Κίνα, με το καλό, για τη σημασία αυτής της επίσκεψης», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Στα Χανιά για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραστεί, αύριο, Σάββατο, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στα Χανιά στην Κρήτη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, θα εκπροσωπήσει τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση στην παρέλαση των στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων που θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Προηγουμένως, ο Νίκος Δένδιας θα παραστεί εκ μέρους του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στην κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη Κασσελάκη στη Λίμνη Κάρλα: «Αγροτική οικονομία και υποδομές παραμένουν ακόμα τραυματισμένες» (Photos)

Τη λίμνη Κάρλα επισκέφθηκε την Κυριακή ο Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Θεσσαλία, όπου συνάντησε τον περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, την αντιπεριφερειάρχη Μ...

Φόρτωση άρθρων...