Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για Κίνα και ελλείψεις φαρμάκων

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχει στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για το θέμα της έξαρσης του κορωνοϊού στην Κίνα, όπως επίσης και για τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους ταξιδιώτες από την ασιατική χώρα.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί για το κρίσιμο ζήτημα με τις ελλείψεις στα φάρμακα, μετά και από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Το ενδεχόμενο να ληφθούν προληπτικά μέτρα και στην Ελλάδα λόγω της κατάστασης στην Κίνα, εξέφρασε τη Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Φοβόμαστε ότι η έξαρση των κρουσμάτων θα οδηγήσει σε νέες μεταλλάξεις. Οι χώρες που έχουν στενότερους δεσμούς με την Κίνα αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Ωστόσο τις αποφάσεις που θα λάβουμε θα είναι σε κοινή γραμμή με την Ευρώπη», είχε πει ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 αναφέροντας παράλληλα ότι αν κρίνεται επιτακτικό θα ακολουθηθούν τα μέτρα που θα αποφασιστούν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αιχμές ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για τον πληθωρισμό

Αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις Βρυξέλλες για τον πληθωρισμό. «Η εικονική πραγματικότητα σ...

Μητσοτάκης από Μυτιλήνη: Είχαμε πει ότι θα κάνουμε την χώρα εργοτάξιο και τώρα τα έργα παραδίδονται

Στην εκδήλωση για την παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου μίλησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Με το έργο ο χρόνος που θα απαιτείται για τ...

Φόρτωση άρθρων...