Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης - Ερντογάν: Η ατζέντα και οι στόχοι για τη συνάντηση στο ΝΑΤΟ

Ξεκίνησαν στην Τουρκία οι προετοιμασίες για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Βίλνιους, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως με αφορμή την επανεκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον κάλεσε για να του δώσει συγχαρητήρια. Στο πλαίσιο αυτό, έκλεισε το «ραντεβού» για το Βίλνιους, χωρίς ωστόσο να έχει αποσαφηνιστεί η ατζέντα της συζήτησης.

Σχετικά με τις λεπτομέρειες της συνάντησης, ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης ανέφερε ότι δεν υπάρχει προκαθορισμένη ατζέντα από την πλευρά της Τουρκίας αλλά και ότι μαζί με τους κ. Μητσοτάκη και Ερντογάν θα είναι μόνο οι στενοί συνεργάτες τους και όχι πολυπληθείς αντιπροσωπείες.

Όπως ανέφερε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ, στόχος της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι να αποκτήσουν ομαλές διμερείς σχέσεις και να υπάρχει ένα καλό κλίμα, χωρίς να έχει βρεθεί λύση στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, αφού είναι σημαντική και η ηρεμία εντός του ΝΑΤΟ για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Άλλωστε και ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχήθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι ωφέλιμη η νέα περίοδος διακυβέρνησής του στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τονίζοντας ότι η παρουσία ισχυρών κυβερνήσεων και στις δύο χώρες αποτελεί ευκαιρία για το μέλλον των διμερών σχέσεων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν. Ανδρουλάκης: Αδιανόητο να έχουμε συνεχιζόμενα κρούσματα που πλήττουν το κύρος του κράτους – Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Την Αμφιλοχία επισκέφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής(28/4) ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ολοκληρώνοντας την τριήμερη περιοδεία του σε νομούς της Ηπείρου ...

Φόρτωση άρθρων...