Πέμπτη
07 Δεκεμβρίου 2023

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αποκτά πλαίσιο για την εναέρια έρευνα και διάσωση

Πολιτική

«Από σήμερα, η Ελλάδα αποκτά πλαίσιο για την εναέρια έρευνα και διάσωση στα βουνά της, όπως συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αναπτυγμένο ορεινό τουρισμό», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Έναν μηχανισμό, με 6 βάσεις ετοιμότητας, που θα κινητοποιείται αμέσως στην περίπτωση κάποιου ατυχήματος, σε κάθε σημείο της επικράτειας. Στόχος μας είναι ο μηχανισμός να λειτουργήσει εντός του 2023», σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Και προσθέτει: «Ήταν μία προσωπική μου δέσμευση όταν χάσαμε πρόωρα τον ορειβάτη μας Θεοφάνη Ερμή Θεοχαρόπουλο. Και από χθες έγινε νόμος του κράτους, δίνοντας και το όνομα του Θεοφάνη Ερμή στις εξειδικευμένες δυνάμεις που θα επιχειρούν στα βουνά μας, σώζοντας ζωές.

Υπερήφανος για την πρωτοβουλία μας. Αλλά και λυπημένος για τα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν βρήκαν τη δύναμη να στηρίξουν αυτό το μεγάλο βήμα εκσυγχρονισμού, ανθρωπιάς και προόδου».

Δείτε την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης: Χαρακτηρίζετε συλλήβδην φοροφυγάδες τους ελεύθερους επαγγελματίες

Δριμεία ήταν η κριτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, στη Βουλή κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης όσον αφορά το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση τ...

Φόρτωση άρθρων...