Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης από Βίλνιους: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η φυσική πύλη εισόδου για την ενέργεια από νότο σε βορρά (Video&Photos)

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακή πύλη, στις μεταφορές και στα logistics στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Για τον σημαντικό ρόλο που έχει η Ελλάδα ως ενεργειακή πύλη, στις μεταφορές και στα logistics στη νοτιοανατολική Ευρώπη, με πρωταγωνιστή το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής των Τριών Θαλασσών στο Βίλνιους στη Λιθουανία.

«Όπως ξέρετε η Ελλάδα είναι επίσημο μέλος της πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών από πέρυσι και είναι μια πρώτη ευκαιρία να εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε αυτή τη σημαντική σύνοδο η οποία λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο σημαντικής γεωπολιτικής αστάθειας στην Ευρώπη», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών ανοίγοντας τον νότιο διάδρομο διασυνδεσιμότητας είτε αυτός περιλαμβάνει τις μεταφορές είτε την ενέργεια, καθώς μπορούμε να γίνουμε η φυσική πύλη εισόδου για την ενέργεια είτε αυτό είναι φυσικό αέριο είτε ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από τον νότο στον βορρά», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Και αν το σκεφτεί αυτό κανείς με γεωγραφικούς όρους, η Ελλάδα είναι πλέον μέλος της Πρωτοβουλίας των τριών Θαλασσών και δικαιολογείται να ονομαστεί πρωτοβουλία των τεσσάρων θαλασσών, καθώς ανοίγει τον νότιο διάδρομο προς το Αιγαίο πέλαγος. Προσβλέπω σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Σύνοδος Κορυφής της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών
Μητσοτάκης από Βίλνιους

 

Μητσοτάκης από Βίλνιους

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χρυσοχοΐδης: Τα μέτρα για την ενδοοικογενειακή βία εφαρμόζονται, εντείνονται και εξελίσσονται

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε για τη βία κατά των γυναικών σε ανοιχτή εκδήλωση για την έμφυλη ισότητα, που διοργάνωσαν το “Free Thinking Zone” και το...

Μαρινάκης: O κ. Kασσελάκης ψεύδεται συνειδητά και κατ’ επανάληψη για τον Πονικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Για «συνειδητά» και «κατ' επανάληψη» ψεύδη του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με τον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιιπολίτευσης ο κυβ...

Φόρτωση άρθρων...