Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στηρίζει τη χορήγηση καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Με τη νεοεκλεγείσα Προεδρεύουσα στο Τριμελές Συλλογικό Προεδρείο της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Zeljka Cvijanovic, συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε το διαρκές ενδιαφέρον της Ελλάδας για τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, με έμφαση στη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ενταξιακή πορεία της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι δύο ηγέτες προχώρησαν σε επισκόπηση των πολύ καλών σχέσεων των δύο χωρών και αντάλλαξαν απόψεις για τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξής τους, ιδίως στους τομείς της οικονομίας και της ενέργειας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη σαφή υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, ως στρατηγικό στόχο και βασική προτεραιότητα της χώρας μας στην περιοχή, σύμφωνα με την τεθείσα αιρεσιμότητα και τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει τη χορήγηση καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οργή Άγκυρας για Σύνοδο Κορυφής: «Η σύνδεση του Κυπριακού με την πρόοδο στις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ δε θα γίνει ποτέ αποδεκτή»

Την οργή της Άγκυρας προκάλεσαν τα αποτελέσματα της στρατηγικής συζήτησης για την Τουρκία στην ειδική Σύνοδο Κορυφής, καθώς συνδέεται εκ νέου ευθέως η ένταξή της με την πρόοδο στο ...

Συνάντηση Μητσοτάκη με Τουσκ και Μέτσολα – Στο τραπέζι και οι ευρωεκλογές

Μίνι σύσκεψη κορυφής ενόψει των ευρωεκλογών έγινε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να συναντάται το πρωί στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό της...

Φόρτωση άρθρων...