Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης: «Η Τουρκία παρεμβαίνει ανοικτά στις εκλογές υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου στη Ροδόπη»

Πολιτική

«Στη Ροδόπη υπήρξε όντως ανοιχτή παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ροδόπη, Φερχάτ Οζγκιούρ.

«Αυτό είναι πρόβλημα. Δεν γίνεται μια ξένη χώρα να παρεμβαίνει ανοιχτά υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων που αναφέρονται στο τουρκικό προξενείο κι όχι στην ελληνική συνταγματική έννομη τάξη», επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».

Ακόμα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσθέτει ότι «είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει πρωτίστως το κόμμα που τον επέλεξε, καθώς καθίσταται συμμέτοχο στην ανάμειξη ενός άλλου κράτους στα εσωτερικά της Ελλάδας. Και προσοχή: δεν μιλώ για όλους τους μειονοτικούς βουλευτές, ούτε για όλη την εθνική μουσουλμανική μειονότητα».

«Έχω, άλλωστε, στηρίξει τη θρησκευτική μειονότητα, στα βήματα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έκανε πράξη την ισονομία και την ισοπολιτεία», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του, ενώ τόνισε ότι «οι Έλληνες μουσουλμάνοι πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν ίσες ευκαιρίες με τους συμπολίτες τους Χριστιανούς και κάνουμε ό,τι χρειάζεται γι΄ αυτό».
«Κάποιοι, όμως, θέλουν να τους αντιμετωπίζουν ως μοχλούς για να δημιουργούν προβλήματα στην Ελλάδα. Γι΄αυτό και κάποια κόμματα όφειλαν να είναι πολύ πιο προσεκτικά στις επιλογές τους», είπε αναφερθείς στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο εν λόγω ζήτημα αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να ασχοληθεί όχι μόνο με τα αίτια της ήττας του, αλλά και με τα αίτια της νίκης του μουσουλμάνου βουλευτή.

«Αποτελεσματική και όχι ασύδοτη» η αυτοδύναμη κυβέρνηση
«Μόνο ισχυρές κυβερνήσεις κάνουν μεγάλες αλλαγές» διαμήνυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για τη σημασία της κάλπης της 25ης Ιουνίου.

Συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι «στις 21 Μαΐου έγινε ένα βήμα, όμως δεν πρέπει να μείνει μετέωρο», διευκρινίζοντας ότι «στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει ασύδοτη, αλλά αποτελεσματική κυβέρνηση».

«Και για μένα προσωπικά θα σημαίνει μεγαλύτερη ευθύνη να είμαι πιο σεμνός, προσγειωμένος και πιστός στα καθήκοντά μου», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερθείς μάλιστα στο ενδεχόμενο τρίτων εκλογών υπογράμμισε ότι «για να έχουμε κυβέρνηση στις 26 Ιουνίου η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος».

Οζγκιούρ Φερχάτ
Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, Οζγκιούρ Φερχάτ

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε Ικαρία και Φούρνους ο Κασσελάκης (Photos)

Την Ικαρία και τους Φούρνους επισκέφτηκε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φορείς και κατοίκους των νησιών. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο...

Κασσελάκης: Είμαι θρήσκος, πιστεύω στα θαύματα - Θέλω δύο θητείες ως πρωθυπουργός

Στο πολιτικό του πλάνο, τις ευρωεκλογές, τον Δημήτρη Παπανώτα και τη θρησκεία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στον Αντών...

Τα μηνύματα από τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη: Ο πήχης του 33% και οι «γιαλαντζί πατριώτες»

Πιο συγκεκριμένος ως προς τον εκλογικό πήχη για τη Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες ευρωεκλογές έγινε χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, δια...

Φόρτωση άρθρων...