Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Αλεξανδρούπολη: Μητσοτάκης και υψηλοί προσκεκλημένοι στα εγκαίνια του τερματικού σταθμού LNG

Στα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού LNG (υγροποιημένου φυσικού αερίου) στην Αλεξανδρούπολη θα παραβρεθεί την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με υψηλούς προσκεκλημένους, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Τα εγκαίνια του εμβληματικού έργου της ευρωπαϊκής προσπάθειας για απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο θα πραγματοποιηθούν με την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, των πρωθυπουργών της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και του προέδρου της Σερβίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει το Μέγαρο Μαξίμου για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη, πριν από τα εγκαίνια και συγκεκριμένα στις 09:30, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το εργοτάξιο για την κατασκευή της ανατολικής περιφερειακής οδού της Αλεξανδρούπολης και των συνδέσεων με το λιμάνι της πόλης και την Εγνατία Οδό.

Στις 10:00 θα παραστεί και θα μιλήσει στα εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Αλεξανδρούπολης και στις 11:00 θα παραστεί στα εγκαίνια του νέου Γηροκομείου της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.

Στις 12:30 θα δώσει το παρών και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την επίσημη έναρξη υλοποίησης του πλωτού τερματικού σταθμού αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG (FSRU) ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης.

Στις 14:00 θα παραθέσει γεύμα στους ξένους ηγέτες που θα παραστούν στην εκδήλωση για τον σταθμό FSRU.

Τόσο η παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων, όσο και η εκπροσώπηση κορυφής των τριών βαλκανικών χωρών καταδεικνύει τη στρατηγική σημασία του FSRU για τη διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας και την απεξάρτησή τους από το ρωσικό αέριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες εταιρείες από τις γειτονικές χώρες σπεύδουν να κλείσουν χωρητικότητα στον σταθμό που έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει το 2023.

Το έργο κατασκευάζουν η ελληνική εταιρία Gastrade και η βουλγαρική BEH. Το FSRU Aλεξανδρούπολης θα αποτελέσει την τέταρτη πύλη εισαγωγής φυσικού αερίου στη χώρα μας με μέγιστη δυναμικότητα παροχής έως και 944.000 κυβικά μέτρα (κ.μ.) ανά ώρα ή 8,3 δισ. κ.μ. ετησίως και με αποθηκευτική ικανότητα 170.000 κ.μ. υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Βήμα τολμηρού εκσυγχρονισμού ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών

Σε εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) μίλησε το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε για τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών....

Φόρτωση άρθρων...