Τετάρτη
29 Μαρτίου 2023

Μητσοτάκης: Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Πολιτική

Την ανάγκη να υπάρξει «είτε σήμερα, Πέμπτη (15/12), είτε το αργότερο τη Δευτέρα» μια οριστική απόφαση για το ζήτημα του κόστους της ενέργειας τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

«Η επιχειρηματολογία μας για το πλαφόν είναι γνωστή στα κράτη-μέλη και θεωρώ ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα βρούμε τις απαραίτητες πλειοψηφίες» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως σημείωσε «είναι απαραίτητο η Ευρώπη να στείλει σήμα στις αγορές ότι δεν θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Πρέπει να στηρίξουμε καταναλωτές και νοικοκυριά».

Διεμήνυσε ακόμα ότι «σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τις ευρωπαϊκές αποφάσεις η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Μόνο τον Δεκέμβριο θα δοθούν 900 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό για να στηρίξουμε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα αλλά και τους συμπολίτες που δικαιούνται επίδομα στήριξης για το πετρέλαιο θέρμανσης».

«Αυτές οι πρωτοβουλίες σε συνδυασμό με αυτές όπως το καλάθι του νοικοκυριού αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει τις επιπτώσεις της εισαγόμενης ακρίβειας. Αφήνουμε πίσω τις άναρθρες κραυγές της αντιπολίτευσης στηρίζοντας στο μέτρο του εφικτού νοικοκυριά και επιχειρήσεις» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΚΥΣΕΑ: Εγκρίθηκε η προμήθεια πυραύλων SPIKE- NLOS

Πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ). Στη συνεδρίαση, εγκρίθη...

Φόρτωση άρθρων...