Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης: Κομβική γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας στον τομέα μεταφοράς ενέργειας

Τη σημασία της σχέσης Ευρώπης - Ασίας και την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετείχε στη 13η Σύνοδο Κορυφής της «Συνάντησης Ευρώπης - Ασίας» (ASEM), η οποία  διεξάγεται διαδικτυακά.

Ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του εστίασε στην παγκόσμια πρόκληση της Κλιματικής Κρίσης και παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της χώρας μας για τον πράσινο μετασχηματισμό και την αειφόρο ανάπτυξη τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτοβουλία για τα ενεργειακά «καθαρά» νησιά (πρωτοβουλία GR-eco islands), καθώς και στη σύσταση αυτόνομου υπουργείου Κλιματικής Κρίσης.

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Αιγύπτου, και τόνισε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία μετατρέπει την Ελλάδα σε κόμβο πράσινης ενέργειας.

Ο Πρωθυπουργός εξήρε τη γεωστρατηγική θέση της χώρας μας και τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πύλη στην ευρωπαϊκή αγορά για το πράσινο υδρογόνο που παράγεται στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. 

Επίσης, στάθηκε ιδιαίτερα στον πρωταγωνιστικό ρόλο της ελληνόκτητης ναυτιλίας στο παγκόσμιο εμπόριο και, ειδικότερα, στη διασύνδεση Ασίας - Ευρώπης.

Στη Σύνοδο Κορυφής ASEM συμμετέχουν κάθε δύο χρόνια οι αρχηγοί 51 ευρωπαϊκών και ασιατικών κρατών που αντιπροσωπεύουν το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού, το 65% του παγκόσμιου ΑΕΠ, το 55% του παγκόσμιου εμπορίου και το 70% του παγκόσμιου τουρισμού. Φέτος, διοργανώθηκε από την Καμπότζη και είχε ως βασικό θέμα την ενίσχυση της πολυμερούς συνεργασίας για κοινή ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των «Σπαρτιατών» από τις Ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι «Σπαρτιάτες» στις Ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Σύμφωνα με το υπόμνημα, «η πραγματική ηγεσία του κό...

ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωσε τους τελευταίους οκτώ υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος (ονόματα)

Ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, οι τελευταίοι οκτώ υποψήφιοι του κόμματος. Οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ είναι οι: Αεράκης Μιχάλη...

Αιχμές ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για τον πληθωρισμό

Αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις Βρυξέλλες για τον πληθωρισμό. «Η εικονική πραγματικότητα σ...

Φόρτωση άρθρων...