Δευτέρα
13 Απριλίου 2026

Μητσοτάκης: «Ο Τσίπρας λέει ψέματα για το νόμο περί ευθύνης υπουργών»(εικόνα)

Πολιτική

«Ως συνήθως, λέει ψέματα ο Αλέξης Τσίπρας», τονίζει σε ανάρτησή του στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος το 2006 είχε αναλάβει πρωτοβουλία καταθέτοντας πρόταση για την αναθεώρηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών την οποία όμως συνυπέγραψαν μόλις επτά βουλευτές.

Αυτή την πρόταση δεν την υπέγραψε κανένα στέλεχος του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε με ένα tweet στον πρωθυπουργό και στις κατηγορίες που εξαπέλυσε  από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ  σε βάρος του για προσπάθεια αποφυγής της συζήτησης για το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης προκειμένου να καλύψει το γεγονός πως δεν επιθυμεί την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

“Ο κ. Τσίπρας είπε σήμερα πως δεν επιθυμώ να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Ως συνήθως, λέει ψέματα. Το 2006 ανέλαβα πρωτοβουλία αναθεώρησης του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών. Τότε, κανένας από το κόμμα του κ. Τσίπρα δεν υπέγραψε την πρότασή μου”, έγραψε στο twitter ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές η Νέα Δημοκρατία δεν έχει διαφοροποιήσει στο παραμικρό την πάγια θέση που εκφράζει από το 2016 για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είχε αναλάβει και την πρωτοβουλία της κατάθεσης πρότασης για την αναθεώρηση του επίμαχου άρθρου 86 του Συντάγματος, παραμένει σταθερός στην ίδια άποψη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Το Πάσχα είναι μια ημέρα ξεχωριστή, που θυμίζει σε όλους τους Έλληνες ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο

Το μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό για τις Άγιες Ημέρες της Ανάστασης και του Πάσχα έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται στα Χανιά της Κρήτης. Μεταξύ άλλω...

Φόρτωση άρθρων...