Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης: Ο βασικός εκφραστής του πολακισμού είναι ο Τσίπρας

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν την Άνοιξη και ότι ο ίδιος θα τις προκηρύξει στην ώρα τους.

Πολιτική

Νέες αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα άφησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Το ζήτημα δεν είναι ο Πολάκης αλλά ο πολακισμός. Και βασικός εκφραστής αυτής της αντίληψης είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Ακούσατε τι είπε για την καταδίκη του κ. Παππά και την ανάγκη να κριθεί από τον φυσικό του δικαστή; Τα ίδια λέει και ο κ. Πολάκης με άλλα λόγια. Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο συστημικό και δεν λύνεται με μια διαγραφή. Και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αλλάξει από τώρα μέχρι τις εκλογές...», ανέφερε ο Πρωθυπουργός στο συνέδριο του ygeiamou, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία πρόθεση να αναπαραγάγει την τοξικότητα.

«Ο κ. Τσίπρας λέει ότι ο κ. Παππάς θα πρέπει να κριθεί από το φυσικό δικαστή. Ενώ καταδικάστηκε για παράβαση καθήκοντος, το πιο ατιμωτικό, θα έλεγα, παράπτωμα... Κι ο κ. Παππάς παραμένει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Τα συμπεράσματα δικά σας...», είπε και πρόσθεσε: «Θα υποκλιθούμε όλοι στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

Επίσης, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι οι Εκλογές θα γίνουν την Άνοιξη και ότι ο ίδιος θα τις προκηρύξει στην ώρα τους.

«Το να κάνει μια κυβέρνηση πρόωρες εκλογές, σε ένα ευνοϊκό δημοσκοπικό περιβάλλον, με πλειοψηφία που εξαντλεί την τετραετία, μπορεί να μην το έχουμε συνηθίσει τελευταία, αλλά είναι απολύτως θετικό» πρόσθεσε.

«Είμαι απολύτως αποφασισμένος να προχωρήσω στην αναμόρφωση του ΕΣΥ»

Η αναμόρφωση του ΕΣΥ είναι βασική προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ο Κυριάκος  Μητσοτάκης στο συνέδριο ygeiamou υπογραμμίζοντας ότι τα επόμενα χρόνια η κυβέρνηση θα κληθεί να χτίσει πάνω σε όλα όσα έγιναν την περίοδο της πανδημίας.

«Είμαι απολύτως αποφασισμένος να προχωρήσω στην αναμόρφωση του ΕΣΥ. Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι αυτές οι αλλαγές θα μας φέρουν σε επιμέρους συγκρούσεις.

Ο Νοσοκομειακός Χάρτης της Ελλάδας, μας απασχολεί επί δεκαετίες. Η πελατειακή λογική μας οδήγησε σε υποστελεχωμένες μονάδες σε ορισμένες περιοχές» σημείωσε καθιστώντας σαφές ότι θα προχωρήσει στον επανασχεδιασμό του νοσοκομειακού χάρτη. «Κάποιες από τις αλλαγές που κάναμε, που υλοποιήθηκαν ήδη, δίνουν μεγαλύτερες δυνατότητες ευελιξίας, για γιατρούς του ΕΣΥ να συμπληρώνουν το εισόδημά τους με ιδιωτική δραστηριότητα, αλλά και το αντίθετο, με ιδιώτες γιατρούς που εμπλέκονται στο ΕΣΥ. Για εμένα είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα, διότι η Υγεία δεν είναι μόνο το νοσοκομείο. Είναι η υγεία στην ολιστική της προσέγγιση» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε αρχικά ότι το συνέδριο αποκτά πλέον χαρακτηριστικά κανονικότητας αναφέροντας ότι παρά τις χρόνιες αδυναμίες του ΕΣΥ η κυβέρνηση όπως είπε κατάφερε να ξεπεράσει και να αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοϊού.

Αυτή η κρίση μας οδήγησε σε βασική επαναξιολόγηση των βασικών προτεραιοτήτων και το τι πρέπει να κάνουμε στο ΕΣΥ την επόμενη ημέρα. Η αναμόρφωση του ΕΣΥ είναι βασική προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία. Πλέον όμως είμαστε σε καλύτερο σημείο από το 2019. Με  περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές και με περισσότερες υποδομές γι, αυτά που θέλουμε να κάνουμε την επόμενη ημέρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε και στις δηλώσεις Τσίπρα λέγοντας ότι είναι ασύστολο ψέμα ότι είχαμε τους περισσότερους νεκρούς.

«Κάνει μικροπολιτική. Έχουν βγει μελέτες για την θνησιμότητα.... Δεν μπορεί να μην τα γνωρίζει. Ή είναι τελείως άσχετος ή τελείως ψεύτης» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα ράντζα είπε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια και πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε μηδενίσει τα ράντζα στο «Γεννηματάς» και «Ευαγγελισμό». «Εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα στην ολότητά του και να μην έχουμε ράντζα, όλοι πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο θεσμό του προσωπικού γιατρού ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι αποτελεί διαχρονικό στοίχημα του ΕΣΥ. «Η προσπάθεια που γίνεται αυτή τη φορά είναι πολύ πιο επιτυχημένη από ποτέ πριν. Χρειαζόμαστε κι άλλους γιατρούς, βέβαια, σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν αρκετοί. Ο Προσωπικός Γιατρός είναι ο θεματοφύλακας της υγείας. Αισθάνομαι ότι είναι η πρώτη φορά που θα ριζώσει στη χώρα μας» σημείωσε.

Ακόμα, δήλωσε θετικός μέσω των διαδικασιών ΣΔΙΤ να δημιουργηθούν νέες σύγχρονες υποδομές στο λεκανοπέδιο.  

Σχετικά με το πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι στους τομείς που θα κινηθεί είναι πρώτον τα οργανωτικά ζητήματα, ακολούθως στα ζητήματα του προσωπικού όπου όπως ανέφερε υπάρχουν ελλείψεις και στις βασικές υποδομές. Εξίσου σημαντικό θα είναι και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, ανέφερε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οργή Άγκυρας για Σύνοδο Κορυφής: «Η σύνδεση του Κυπριακού με την πρόοδο στις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ δε θα γίνει ποτέ αποδεκτή»

Την οργή της Άγκυρας προκάλεσαν τα αποτελέσματα της στρατηγικής συζήτησης για την Τουρκία στην ειδική Σύνοδο Κορυφής, καθώς συνδέεται εκ νέου ευθέως η ένταξή της με την πρόοδο στο ...

Μητσοτάκης για επίδομα μητρότητας: Ακόμα μία δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα

«Ακόμα μία δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα! Από σήμερα οι ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες μητέρες μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στο parentalb...

Φόρτωση άρθρων...