Παρασκευή
21 Ιουνίου 2024

Μητσοτάκης: Οι αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και την κυβέρνηση

Για μια εκπληκτικά θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας καθώς ήδη ξεπεράσαμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ανάπτυξης μετά από μια μεγάλη περίοδο κρίσης, μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την Τετάρτη 29/5.

«Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι καλή, έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, δεν είναι όλες οι χώρες τόσο δημοσιονομικά αυστηρές όπως η Ελλάδα αυτή τη στιγμή», υπογράμμισε.

Και συνέχισε: «Η ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο σε όλα τα επίπεδα και αυτό φαίνεται από τη μείωση του κόστους των ομολόγων στην Ελλάδα, κάτι που δεν ανέμενε κανείς πριν από μια 4ετία. Οι αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και την κυβέρνηση».

«Έχει σημειωθεί πρόοδος και έχουμε καταφέρει να εξάγουμε πόρους από το χρηματιστήριο και να προσελκύσουμε σημαντικούς επενδυτές από το εξωτερικό», τόνισε ακόμα.

Πρόσθεσε ότι: «Υπάρχει και δυνατότητα για την ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς και γι’ αυτό ακριβώς αυτό το συνέδριο δεν θα μπορούσε να συμβεί σε πιο κατάλληλη στιγμή. Θέλουμε να καλύψουμε το κενό από την κρίση στον τομέα των επενδύσεων.

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχαμε τη μεγαλύτερη απόρριψη επενδύσεων σε χώρα του ΟΟΣΑ. Το έδαφος που καλύψαμε είναι τεράστιο και έχουμε και άλλο δρόμο μπροστά μας.

Θέλουμε να βελτιώσουμε το επίπεδο ζωής των πολιτών με μεγαλύτερες επιτυχίες της οικονομίας και μεγαλύτερη ασφάλεια».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι «Η Ελλάδα ποτέ δεν επωφελήθηκε από τη νηνεμία που δημιούργησε η πτώση του Τείχους του Βερολίνου και πάντα ξοδεύαμε το 2% του ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες».

Σημείωσε επίσης ότι «Χρειαζόμαστε κοινές πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να κινητοποιήσουμε πόρους για το ευρωπαϊκό κοινό καλό».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φλωρίδης: Ακόμη και στα πιο μικρά πλημμελήματα ενδοοικογενειακής βίας προβλέπεται ποινή φυλάκισης

«Εμείς κινούμαστε στο πλαίσιο της Δικαιοσύνης», επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας στο OPEN, αναφορικά με την υπόθεση Λύτρα. Αμέσως μετά τόνισε πως και σ...

Μητσοτάκης: Παράταση στο πρόγραμμα για φθηνό αγροτικό ρεύμα - «Επιδοτήσεις μόνο σε όσους τις δικαιούνται»

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον νέο υπουργό Κώστα Τσιάρα και έθεσαν επί τάπητος τα ...

Ανδρουλάκης για Μητσοτάκη: «Στη σκιά της εκλογικής ήττας, κηρύσσει εκ νέου το «τέλος» της ακρίβειας»

Αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη αφήνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επισημαίνει ότι «σήμερα ο Πρωθυπουργός κήρυξε εκ νέου «το τέλος της ακρίβειας». Τη στιγμή που ακόμα και το...

Φόρτωση άρθρων...