Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης στην εκδήλωση για τους διασώστες του ΕΚΑΒ: Τιμούμε και σεβόμαστε τους μαχητές της πρώτης γραμμής

Πολιτική

Στην τιμητική εκδήλωση για τους διασώστες, τους νοσηλευτές και του γιατρούς τους ΕΚΑΒ, στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως τιμούμε σήμερα την ημέρα θυσίας του διασώστη του ΕΚΑΒ με μεγάλη συγκίνηση και σεβασμό στους μαχητές της πρώτης γραμμής.

Οι άνθρωποι αυτοί «συνδέουν την ευθύνη της πολιτείας με την ασφάλεια του πολίτη» τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι η σημερινή ημέρα έχει και το μήνυμα της δράσης για ένα αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο ΕΚΑΒ και πρόσθεσε ότι η διετής εμπειρία της πανδημίας επιβεβαίωσε τον επαγγελματισμό των ανθρώπων του ΕΚΑΒ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει στόχο την γρήγορη οικοδόμηση ενός νέου ΕΚΑΒ, όπως και την ενίσχυσή του, για παράδειγμα με την δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ενεργοποιούμε όλες τις δυνάμεις μας για να γίνει το ΕΚΑΒ αποτελεσματικότερο, ενώ υπενθύμισε ότι οι υγειονομικοί ενισχύθηκαν δύο φορές με ειδικό κονδύλι, ενώ η φοροαπαλλαγή για το πτητικό επίδομα ισχύει και για τους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Η Πολιτεία θα είναι δίπλα σας, αλλά πάντοτε με συνέπεια στις ανάγκες της εθνικής οικονομίας, είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας στο έργο των ανθρώπων του ΕΚΑΒ.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για το Βελιγράδι όπου στις 19:45 (ώρα Ελλάδας) θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης για θαλάσσια πάρκα: Καθαρά για περιβαλλοντικούς σκοπούς - Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Στις αντιδράσεις της Τουρκίας στην εξαγγελία ίδρυσης των δυο θαλάσσιων πάρκων σε Ιόνιο και Αιγαίο απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας ότι «έχει να κάνει με καθαρά περιβ...

Φόρτωση άρθρων...