Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με την Επίτροπο για τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις – Τι συζήτησαν (Photos)

Πολιτική

Με την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις, Jutta Urpilainen, συναντήθηκε το πρωί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, οι συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής, τις οποίες βίωσε με πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα και καταστροφές η χώρα μας, καθώς και το μεταναστευτικό, με έμφαση στην εξωτερική του διάσταση και στις χώρες της Αφρικής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στην ανάγκη η Ευρώπη να κάνει περισσότερα για την προσαρμογή στην κλιματική κρίση, τόσο ως προς την ευελιξία σε χρηματοδοτικά εργαλεία, όσο και ως προς την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (rescEU).

Επίσης, συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της στρατηγικής «Global Gateway» που έχει ως στόχο την προώθηση βιώσιμων επενδύσεων για υποδομές σε τομείς προτεραιότητας, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, το κλίμα και η ενέργεια, οι μεταφορές, η υγεία, η εκπαίδευση και η έρευνα, καθώς και οι πρωτοβουλίες «Team Europe».

Jutta Urpilainen Κυριάκος Μητσοτάκης

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Ποια είναι η ατζέντα και ποια θέματα είναι εκτός συζήτησης

Με ρεαλιστικές προσδοκίες και θετικό πνεύμα πραγματοποιείται η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα στην Τουρκία. Οι συνομιλίες του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Το...

Το κοινό ανακοινωθέν Ελλάδας - Τουρκίας μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν στην Άγκυρα

Το πνεύμα καλής θέλησης και συνεργασίας στο οποίο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ταγίπ Ερντογάν, νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας στην Άγκυρα, επισημά...

Μαρινάκης: Ο διάλογος με την Τουρκία έχει οφέλη γιατί ακούγονται οι ελληνικές θέσεις

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα το απόγευμα της Δευτέρας αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαριν...

Φόρτωση άρθρων...