Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης: «Χρειάζονται καινοτόμες πολιτικές κατά των διακινητών, για να μην κινδυνεύουν άνθρωποι» (Photos)

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επί τάπητος στη συνεδρίαση των «27» βρίσκεται το ζήτημα του μεταναστευτικού.

Στην τοποθέτησή του για το μεταναστευτικό, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι χρειάζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο πιο καινοτόμες πολιτικές καταπολέμησης των διακινητών, ώστε να αποτρέπονται οι αναχωρήσεις που θέτουν ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο.

Μητσοτάκης: «Χρειάζονται καινοτόμες πολιτικές κατά των διακινητών, για να μην κινδυνεύουν άνθρωποι»

Ακόμα, αναφέρθηκε στη μείωση των μεταναστευτικών ροών που πέτυχε η Ελλάδα, αποτέλεσμα και της βελτίωσης της συνεργασίας με την Τουρκία το τελευταίο διάστημα.

Πριν την έναρξη της συνόδου των 27, ο πρωθυπουργός είχε τετ α τετ με Ευρωπαίους ηγέτες, όπως ο Εμανουέλ Μακρόν και η Τζόρτζια Μελόνι.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν σειρά από ζητήματα, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και το μεταναστευτικό.

 Μητσοτάκης: «Χρειάζονται καινοτόμες πολιτικές κατά των διακινητών, για να μην κινδυνεύουν άνθρωποι»

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν την ευκαιρία, πριν τη συνάντηση, να συνομιλήσουν με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. «Σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, η συνεργασία ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιο σημαντική από ποτέ. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τη συνεργασία μας, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης Ουκρανίας και της προστασίας των υποδομών ζωτικής σημασίας», σχολίασε ο Στόλτενμπεργκ.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνομίλησαν μέσω βιντεοκλήσης με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη συνέχεια, προχώρησαν σε μια ευρύτερη συζήτηση για την Ουκρανία -συμπεριλαμβανομένης της πιθανής χρήσης των εσόδων από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης της χώρας.

 Μητσοτάκης: «Χρειάζονται καινοτόμες πολιτικές κατά των διακινητών, για να μην κινδυνεύουν άνθρωποι»

Η συζήτηση για την Ουκρανία έχει ολοκληρωθεί, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Όπως σημειώνει το Politico, η πρόοδος μέχρι στιγμής είναι ασυνήθιστα γρήγορη, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι 27 κατέληξαν σε συναίνεση σχετικά το ουκρανικό. Τώρα σειρά έχει το ζήτημα του μεταναστευτικού.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός προσερχόμενος στην σύνοδο Κορυφής δήλωσε: «Αναμφίβολα, το πιο σημαντικό θέμα στην ατζέντα του ευρωπαϊκού συμβουλίου αφορά στην ευρωπαϊκή πολιτική στα ζητήματα μετανάστευσης και ασύλου. Θέλω να χαιρετίσω την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και την οποία η πατρίδα μας αναζητούσε εδώ και καιρό, καθώς αποτελεί ευρωπαϊκή υποχρέωση η αντιμετώπιση ενός προβλήματος που αφορά ολόκληρη την ήπειρο».

Μητσοτάκης: «Χρειάζονται καινοτόμες πολιτικές κατά των διακινητών, για να μην κινδυνεύουν άνθρωποι»

«Η πατρίδα μας αποδίδει σημασία στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι μια αποστολή την οποία η Ελληνική Πολιτεία, το Λιμενικό, η Αστυνομία με τη συμπαράσταση των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν επιτελέσει στο ακέραιο, μειώνοντας κατά 90% τις μεταναστευτικές ροές προς τα ελληνικά νησιά και αποδεικνύοντας ότι υπάρχει τρόπος να κατεδαφίσουμε τους άθλιους διακινητές, οι οποίοι εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο για να μεταφέρουν κατατρεγμένους ανθρώπους σε βάρκες και πλοιάρια που δεν θα έπρεπε ποτέ να αποπλέουν από καμία απολύτως ακτή», συνέχισε.

Ακόμα, πρόσθεσε: «Με αφορμή το πρόσφατο τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοικτά της Πύλου, θέλω να επαναλάβω για ακόμα μία φορά ότι είναι απολύτως άδικο να στοχοποιείται από κάποιους ευρωπαϊκούς κύκλους το Ελληνικό Λιμενικό, το οποίο έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα και έσπευσε και σε αυτό το ναυάγιο να προσφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υπηρεσίες του.

Μητσοτάκης: «Χρειάζονται καινοτόμες πολιτικές κατά των διακινητών, για να μην κινδυνεύουν άνθρωποι»

Όλη μας η ενέργεια πρέπει να κατευθύνεται στην εξαφάνιση και στην απόλυτη στοχοποίηση των άθλιων διακινητών, που είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το ότι άνθρωποι επιβιβάζονται σε πλοιάρια τα οποία δεν θα έπρεπε ποτέ να πλέουν στη Μεσόγειο».

Για τα ζητήματα της οικονομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Εξακολουθούμε να επενδύουμε στην πολιτική ανάπτυξης, που είναι και η μόνη που μπορεί όχι μόνο να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, αλλά να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να αυξήσει τους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους, κυρίως τους χαμηλόμισθους, οι οποίοι και σήμερα έχουν ανάγκη τη στήριξή μας για να αντιμετωπίσουν την επιμονή ακρίβεια που εξακολουθεί και τους ταλανίζει».

Μητσοτάκης: «Χρειάζονται καινοτόμες πολιτικές κατά των διακινητών»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λοβέρδος: Οι «Δημοκράτες» καλύπτουμε το πολιτικό κέντρο - Δεν θα ψήφιζα το ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην ευρωβουλή

Για τις θέσεις των «Δημοκρατών» που διεκδικούν την είσοδό τους στην ευρωβουλή μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» της ΕΡΤ. «Θέλουμ...

Φόρτωση άρθρων...