Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Ζήτησε επιπλέον χρήματα για τον φράχτη στον Έβρο

Επιπλέον χρήματα για να φτιαχτεί ο φράχτης στον Έβρο ζήτησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τοποθέτησή του στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. 

Το Μεταναστευτικό αποτέλεσε βασικό θέμα συζήτησης, η ατζέντα της οποίας προσαρμόστηκε μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος την Τρίτη είχε συζήτηση και με την Ιταλίδα ομόλογό του Τζόρτζια Μελόνι, αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του στο Μεταναστευτικό και στις ανάγκες για καλύτερη φύλαξη των συνόρων.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να δαπανηθούν επιπλέον χρήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, και ειδικότερα για την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, όπου είναι και τα χερσαία σύνορα της Ευρώπης.

Η άτυπη Σύνοδος ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες έγινε η αφορμή για συναντήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Μία εξ αυτών, διμερής, έγινε με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. 

Ακόμα, ζητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος που αφορούν στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αλλά και διμερή ζητήματα με αιχμή τη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών, μπήκαν στο στόχαστρο των δύο ηγετών, με βάση πληροφόρηση από κυβερνητικές πηγές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Β. Κικίλιας από Λάρισα: Ήμασταν όλοι μαζί εδώ σε μια οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια

«Υπήρχε μία ανησυχία δικαιολογημένη των συμπολιτών εδώ στη Θεσσαλία γιατί είναι νωπές οι μνήμες μίας καταστροφής και μιας δυσκολίας. Ήμασταν όλοι εδώ πέρα συντονισμένοι και οργανωμ...

Ανδρουλάκης από Καλαμαριά: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την κοινωνία των πολιτών

«Είναι μία εξαιρετική ευκαιρία οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ώστε να αποδοκιμαστεί μία πολιτική συμπεριφορά της κυβέρνησης που περιφρονεί την αυτοδιοίκηση, τους εκλεγμένους δημάρ...

Φόρτωση άρθρων...