Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ζελένσκι: Πλήρης η στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας

Σειρά συνομιλιών με Ευρωπαίους ηγέτες έχει ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μαζί με άλλους ηγέτες στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στη συνάντηση με τον Ουκρανό Πρόεδρο μετείχαν ακόμη ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, ο Καγκελάριος της Αυστρίας και οι Πρωθυπουργοί της Σλοβενίας, της Κροατία και της Ουγγαρίας.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας και της Ευρώπης στον αγώνα της Ουκρανίας για την προάσπιση της εθνικής της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμα τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας.

Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκίνησαν στις 17:30 ώρα Ελλάδας.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος παρότρυνε τους Ευρωπαίους ηγέτες να επιταχύνουν τις παραδόσεις όπλων. 

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος παρίσταται στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ευχαρίστησε τους Ευρωπαίους ηγέτες για τη στρατιωτική υποστήριξη προς τη χώρα του και τους παρότρυνε να επιταχύνουν τις παραδόσεις όπλων, ζητώντας μεταξύ άλλων και μαχητικά αεροσκάφη.

«Δεν μπορεί να φανταστεί κανείς ελεύθερη Ευρώπη χωρίς ελεύθερη Ουκρανία», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας για πρώτη φορά διά ζώσης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σχεδόν ένα χρόνο μετά τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Χρειαζόμαστε πυροβολικό, πυρομαχικά, σύγχρονα άρματα μάχης, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε να επιταχυνθεί η ενταξιακή διαδικασία της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συνάντηση Ζελένσκι με Μητσοτάκη και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης σε Κεχαγιά για Προανακριτική: Πυροτέχνημα από ανεύθυνη αντιπολίτευση

Πυροτέχνημα από μια ανεύθυνη αντιπολίτευση χαρακτήρισε την πρόταση της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλας Κεχαγιά να συμφωνήσει η ΝΔ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα ...

Θύελλα αντιδράσεων μετά τις δηλώσεις Παππά περί προσυνεννόησης - «Φαντασιώσεις», λέει το ΠΑΣΟΚ

Θύελλα αντιδράσεων «σήκωσε» ο Νίκος Παππάς μετά την επίμαχη δήλωσή του ότι υπήρξε προσυνεννόηση μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά...

Φόρτωση άρθρων...