Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Νέα μέτρα στήριξης των οικογενειών ετοιμάζει η Kυβέρνηση – Η αποκάλυψη Μητσοτάκη

Νέα μέτρα στήριξης των οικογενειών πρόκειται να ανακοινώσει σύντομα η Kυβέρνηση, όπως έκανε γνωστό ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Νταβός της Ελβετίας, μιλώντας στο Bloomberg.

«Υπάρχει μια πραγματική κρίση γύρω από το κόστος ζωής στην Ελλάδα. Θέλουμε να στηρίξουμε ιδιαίτερα τις νέες οικογένειες, τις οικογένειες με παιδιά. Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού. Αυτός λοιπόν είναι ένας τομέας που αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Πώς στηρίζουμε τις οικογένειες, πώς στηρίζουμε τους ανθρώπους που αναγκάζονται να νοικιάζουν τώρα που τα ενοίκια αυξάνονται», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Η οικονομία

Φέτος θα έχουμε μια πολύ καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι πια μια χαμένη υπόθεση όπως τη θεωρούσαν στα χρόνια της κρίσης, αλλά προσελκύει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον

«Πιστεύω λοιπόν ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός μακροχρόνιου κύκλου ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία. Βέβαια υπάρχουν γεωπολιτικά ζητήματα και ανησυχίες. Το κόστος διαβίωσης εξακολουθεί να μας απασχολεί έντονα, αλλά παραμένω πολύ αισιόδοξος», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Το μεταναστευτικό

Σε άλλη συνέντευξη στο CNN, τόνισε ότι στο μεταναστευτικό η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της που είναι και ευρωπαϊκά, και ταυτόχρονα ανοίγει νόμιμες οδούς μετανάστευσης, επαναλαμβάνοντας πως δεν μπορεί οι διακινητές να αποφασίζουν ποιος θα μπει στην Ευρώπη.

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι απερίσκεπτοι και ευθύνονται για πολυάριθμους θανάτους. Πρέπει εμείς να το καθορίσουμε. Επομένως, μπορείς να χτίσεις έναν μεγάλο φράχτη αλλά χρειάζεσαι επίσης μια μεγάλη πόρτα και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε», είπε ο Πρωθυπουργός.

Στο Νταβός ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Microsoft και άλλους επικεφαλής μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φλωρίδης: Υποκριτική η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στη δικαστική απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι

Συγκριτικά στοιχεία για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι Ποινικοί Κώδικες του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας τα εγκλήματα ανθρωποκτονίας και εμπρησμού κατέθεσε στη Βουλή ο Γιώργος ...

Φάμελλος: Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι μνημονιακού τύπου

Κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε ο Σωκράτης Φάμελλος με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι είναι μνημονι...

Φόρτωση άρθρων...