Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Νέα πρόκληση Ακάρ: Δεν θα δεχτούμε επέκταση χωρικών υδάτων στο Αιγαίο ούτε στα 6,01 μίλια

Πολιτική

Επέστρεψαν στην «καθημερινότητα» των προκλήσεων οι Τούρκοι αξιωματούχοι εναντίον της Ελλάδας. Αυτή τη φορά σειρά είχε ο Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος δήλωσε ότι «ούτε 6,01 μίλια δεν θα γίνουν αποδεκτά».

Στα τουρκικά ΜΜΕ έχει επανέλθει η συζήτηση για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων, με τους Τούρκους δημοσιογράφους να σχολιάζουν δηλώσεις του Ακάρ, ότι δεν θα δεχθεί την επέκτασή τους.

Ο αρθρογράφος της Milliyet Οζάι Σεντίρ σχολίασε σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ: «Αν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από τα 6 μίλια στα 12 μίλια στο Αιγαίο, το μερίδιο που μένει στην Τουρκία είναι 7%. Ένα πλοίο που θα ταξιδέψει από την Κωνσταντινούπολη στην Σμύρνη θα πρέπει να περάσει τρεις φορές από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Αυτά δεν μπορεί να τα δεχθεί η Τουρκία. Αυτά μπορούν να συζητηθούν. Εγώ ρώτησα για αυτό το θέμα τον Χουλουσί Ακαρ και μου έχει πει πως δεν θα δεχθούμε ούτε τα 6,01 μίλια. Ούτε 6,01 μίλια. Τόσο ξεκάθαρα».

«Θα αποβιβαστούν στη Σμύρνη» σχολίασε ο δημοσιογράφος Μετεχάν Ντεμίρ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Κασσελάκης, η διαγραφή του ονόματος ΣΥΡΙΖΑ και το αναγκαστικό ξεκαθάρισμα με στροφή προς τα... δεξιά

Ο Κασσελάκης συνεχίζει τα σόου του μέσω διαδικτύου στοχεύοντας στη νεολαία και πιστεύοντας ότι μετά από 2-3 τετραετίες θα είναι... πρωθυπουργός! Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα είναι βαλτωμένο κ...

Φόρτωση άρθρων...