Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Νέο παραλήρημα του εμπνευστή της «Γαλάζιας Πατρίδας»

«Η Ελλάδα… στραγγαλίζει τη χώρα μας, να φύγουμε από το ΝΑΤΟ», είπε ο απόστρατος ναύαρχος Τζεμ Γκιουρντενίζ.

Σε νέο παραλήρημα επιδόθηκε ο απόστρατος ναύαρχος στην Τουρκία και εμπνευστής της Γαλάζιας Πατρίδας, Τζεμ Γκιουρντενίζ.

Με έναν παραληρηματικό λόγο σε συνέντευξή του στο Tele1 ο Τζεμ Γκιουρντενίζ είπε μεταξύ άλλων ότι η Τουρκία πρέπει να φύγει από το ΝΑΤΟ και επιτέθηκε στην Ελλάδα τονίζοντας ότι τα 12 μίλια στραγγαλίζουν τη χώρα του στο Αιγαίο. 

Επίσης, χαρακτήρισε «αμερικανική μαριονέτα» τον Γενς Στόλτενμπεργκ. Ο απόστρατος ναύαρχος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να γίνει κάποια σύρραξη Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου και τόνισε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα στηρίξει τη χώρα μας σε έναν πιθανό πόλεμο.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε «ειρηνευτική επιχείρηση» την εισβολή στην Κύπρο, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Θα πρέπει να τους θυμίσουμε την “Ειρηνευτική Επιχείρηση” της Κύπρου του 1974 και την Κρίση των Ιμίων του 1996. Η Τουρκία ήταν μέλος του ΝΑΤΟ και στις δύο κρίσεις και ήταν μια χώρα που είχε πράγματι μπει στη διαδικασία της σύγκρουσης. Θυμίζω ότι ενώ βυθιζόταν το αντιτορπιλικό μας Kocatepe, βυθίστηκε ως ελληνικό πλοίο. Η θέση ότι άλλα μέλη του ΝΑΤΟ θα πολεμήσουν την Τουρκία για να προστατεύσουν την Ελλάδα είναι επίσης ακατανόητη. Δεν νομίζω ότι θα θυσιάσουν τους δικούς τους στρατιώτες για να προστατέψουν ένα κράτος που έχει δηλώσει 12 μίλια στο Αιγαίο και έχει στραγγαλίσει την Τουρκία» είπε ο απόστρατος ναύαρχος.

«Η Τουρκία πρέπει να φύγει από το ΝΑΤΟ»

Ο Τζεμ Γκιουρντενίζ ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία πρέπει να φύγει από το ΝΑΤΟ, ειδικά αυτήν την περίοδο.

«Στις μέρες που διεξάγεται ο πόλεμος της Ουκρανίας και οι ΗΠΑ πρόκειται να έχουν μια μεγάλη αναμέτρηση στον Ειρηνικό, η Τουρκία πρέπει να φύγει από το ΝΑΤΟ!» είπε χαρακτηριστικά ο απόστρατος ναύαρχος Τζεμ Γκιουρντενίζ, σημειώνοντας ότι οι μεγαλύτερες απειλές για την Τουρκία προέρχονται από τις χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ.

«Η Δύση αποτελεί μεγάλη απειλή για την Τουρκία, λαμβάνοντας υπόψη την υποστήριξή της στις προσπάθειες δημιουργίας αυτονομιστικού κουρδικού κράτους» Στην σύγκρουση της Τουρκίας με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ο Γκουρντενίζ δήλωσε ότι οι δυτικές χώρες δεν υποστηρίζουν την Τουρκία.

Ο Τούρκος απόστρατος ναύαρχος επισήμανε ότι τον ανησυχεί η «ήπια δύναμη» της Συμμαχίας και «η ατλαντική χημεία που δημιούργησε το ΝΑΤΟ στην Τουρκία που είναι πολύ ισχυρή» την οποία αποκαλεί «ατλαντικό εθισμό» από τον οποίο οι Τούρκοι πολιτικοί δεν μπορούν να απαλλαγούν.

Ο Γκιουρντενίζ τόνισε ότι η απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016 στην Τουρκία, αλλά και ο ρόλος του ΝΑΤΟ στο Ιντσιρλίκ είναι ενδεικτικά της σκοτεινής στάσης της Συμμαχίας. «Το ΝΑΤΟ μπορεί ακόμη και να παρέχει στέγη για ορισμένο χρονικό διάστημα στους στρατιώτες της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO –γκιουλενιστές- που εργάζονται στο ΝΑΤΟ στο εξωτερικό και των οποίων οι σχέσεις με τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν διακοπεί».

Ο Τούρκος στρατιωτικός εξέφρασε και την ανησυχία του ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να παρασύρει την Άγκυρα σε σύγκρουση μέσω της ουκρανικής κρίσης. Υποστήριξε ότι σε αυτή την περίπτωση, η Τουρκία θα αναγκαζόταν να κλείσει τα στενά για τη Ρωσία και αυτό θα ήταν casus belli για πλήρη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ με χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αιχμές ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για τον πληθωρισμό

Αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις Βρυξέλλες για τον πληθωρισμό. «Η εικονική πραγματικότητα σ...

Φόρτωση άρθρων...