Τρίτη
21 Μαΐου 2024

Νούλαντ: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά τη συνεργασία Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου και Ηνωμένων Πολιτειών» (εικόνα)

Πολιτική

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής υποστηρίζουν σθεναρά τον μηχανισμό συνεργασίας «3+1», ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ», τόνισε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ.

Η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών, σε ανάρτησή της στο Twitter, ευχαρίστησε τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου για τη χθεσινή σύντομη συνάντηση που είχε μαζί τους κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, στους ομολόγους του και λίγο πριν από την τριμερή συνάντηση.

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν τις δυνατότητες της περαιτέρω προώθησης της ελληνοαμερικανικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης σε όλους τους τομείς, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του, μετά τη συνάντηση, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών. 

Ακόμα, όπως αναφέρεται, είχαν μια παραγωγική ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης σε Αγγελούδη: Τα επόμενα χρόνια θα είναι χρόνια τεράστιων αλλαγών για τη Θεσσαλονίκη προς το καλύτερο

«Τα επόμενα χρόνια θα είναι χρόνια τεράστιων αλλαγών προς το καλύτερο για τη Θεσσαλονίκη», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνάντησης που είχε το μεσημέρ...

Φόρτωση άρθρων...