Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

New York Times: «H ηγεσία του Κασσελάκη διχάζει το βασικό κόμμα της Aντιπολίτευσης της Ελλάδας»

Πολιτική

Αφιέρωμα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, φιλοξενεί η ηλεκτρονική έκδοση των «The New York Times».

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για ταχεία ανοδική πορεία στην πολιτική σκηνή της χώρας μας του πρώτου ανοιχτά γκέι αρχηγού κόμματος στην Ελλάδα. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ «η ηγεσία του διχάζει το βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης της χώρας».

«Ο Στέφανος Κασελάκης ήταν ουσιαστικά άγνωστος στην Ελλάδα μόλις πριν από έξι μήνες, όταν ήταν υποψήφιος στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσιεύμα και τονίζει ότι χάρις σε μία επιδέξια καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατάφερε να κερδίσει στις εσωτερικές εκλογές του αριστερού κόμματος.

«Ωστόσο, η ηγεσία του έχει φέρει το αριστερό κόμμα σε μια αναταραχή και αναμένεται να οδηγήσει σε αποχώρηση μιας ισχυρής φατρίας σε μια κομματική συνεδρίαση ανώτατου επιπέδου αυτό το Σαββατοκύριακο», τονίζει το δημοσίευμα.

«Ορισμένοι αναλυτές κάνουν λόγο για μια αλλαγή στο ύφος της πολιτικής της χώρας ώστε να βασίζεται περισσότερο στην εμφάνιση και λιγότερο στην ουσία», προσθέτει η αμερικανική εφημερίδα.

New York Times: «H ηγεσία του Κασσελάκη διχάζει το βασικό κόμμα της Aντιπολίτευσης της Ελλάδας»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φάμελλος: Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι μνημονιακού τύπου

Κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε ο Σωκράτης Φάμελλος με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι είναι μνημονι...

Φόρτωση άρθρων...