Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Εναντίον Κασσελάκη σχεδόν όλες οι τάσεις της – Έντονες αντιδράσεις για το δημοψήφισμα

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για εσωτερικό δημοψήφισμα για τις διαγραφές των Νίκου Φίλη, Δημήτρη Βίτσα, Πάνου Σκουρλέτη και Στέφανου Τζουμάκα, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Ακόμα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη αντιδρούν στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Ο κίνδυνος διάσπασης ή ακόμη και διάλυσης είναι ορατός για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Οι αποχωρήσεις του Πάνου Σκουρλέτη και του Νίκου Βούτση ανοίγουν και επίσημα η πόρτα για τη διάσπαση στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Σήμερα αναμενόταν τα στελέχη της «Ομπρέλας» να καταθέσουν κείμενο με το οποίο θα δηλώνουν την πρόθεσή τους να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, σε νέα συνεδρίαση της εσωκομματικής τάσης η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι αργά τη νύχτα έπεσε στο τραπέζι να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη για την καθαίρεσή του.

Οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι ραγδαίες καθώς η δυσαρέσκεια κατά του Στέφανου Κασσελάκη διαπερνά τη μειοψηφία και εκτείνεται έως τις τάξεις της πλειοψηφίας μετά την αψυχολόγητη απόφαση του νέου προέδρου να προσφύγει σε εσωκομματικό δημοψήφισμα για τις διαγραφές των τεσσάρων.

Ανάμεσα στα στελέχη που φέρονται αρνητικά στην προοπτική του δημοψηφίσματος είναι πρόσωπα όπως οι Αλέκος Φλαμπουράρης,  Νίκος Παππάς, Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κ.ά., οι οποίοι ζήτησαν από τον Κασσελάκη να πάρει πίσω το δημοψήφισμα και μέχρι αργά χθες οι ζυμώσεις και οι διεργασίες βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοινή δράση της Ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ με ομάδα εθελοντών - Η στήριξη του Γρηγόρη Δημητριάδη

Για ακόμα μια φορά, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, υποστηρίζει τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των ...

Το άγχος των υπουργών

Μουρμούρα και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στους κόλπους του υπουργικού συμβουλίου η «ημιεπίσημη» διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου ότι οι δώδεκα υπουργοί που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» ε...

Φόρτωση άρθρων...