Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

O «αγώνας δρόμου» του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές

Η αντίστροφη μέτρηση για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές έχει ξεκινήσει. Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνει μπροστά, προκειμένου να στηρίξει τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία. Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει καλά από την πρόσφατη εμπειρία του ότι η μάχη κρίνεται και επί του πεδίου, ενώ και ο ίδιος στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις που η Νέα Δημοκρατία κέρδισε με αυτόν στο τιμόνι όργωσε την Ελλάδα.

Η αρχή θα γίνει σήμερα από τον Βύρωνα, τη γειτονιά στην οποία μεγάλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς διετέλεσε επί σειρά ετών και δήμαρχος της περιοχής, πριν μεταπηδήσει στην περιφέρεια Αττικής και εν συνεχεία την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί, συνεπώς, στο πλευρό του ανθρώπου που επέλεξε στη θέση του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη για να λάβει το γαλάζιο χρίσμα, ενώ θα κάνουν βόλτα στην περιοχή και θα συνομιλήσουν με κατοίκους. Αύριο Τρίτη ο Νίκος Χαρδαλιάς θα κάνει την κεντρική εκδήλωση της εκστρατείας του στο Ζάππειο, ενώ έχει ήδη «οργώσει» πολλές γειτονιές της Αττικής.

Την ίδια διαδικασία θα κάνει το απόγευμα ο πρωθυπουργός και με τον έτερο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας που αντικατέστησε εν ενεργεία περιφερειάρχη, τον Δημήτρη Πτωχό που διεκδικεί να είναι ο αντικαταστάτης του απερχόμενου περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα. Οι Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Κόρινθο, προκειμένου να συναντήσει τον Δημήτρη  Πτωχό, ο οποίος παράλληλα τυγχάνει της ευθείας στήριξης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, καθώς υπήρξε στενός του συνεργάτης στα χρόνια του Μεγάρου Μαξίμου. Ο Δημήτρης Πτωχός εμφανίζεται σε μετρήσεις να έχει προβάδισμα έναντι του πρώην περιφερειάρχη και άλλοτε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Πέτρου Τατούλη, πλην όμως χρειάζεται την κεντρική γαλάζια στήριξη, προκειμένου να καταγράψει πρωτιά την ερχόμενη Κυριακή.

Ακόμη μία δύσκολη μάχη, στην οποία θα βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη είναι αυτή τη Δυτικής Μακεδονίας. Εκεί, ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης που έχει το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας δίνει αγώνα κόντρα στον «αντάρτη» από τη μεριά της Νέας Δημοκρατίας, πρώην βουλευτή Κοζάνης Γιώργο Αμανατίδη. Κύκλοι της ΝΔ χρεώνουν στον κ. Αμανατίδη ότι αποφάσισε να κατέβει, όταν πληροφορήθηκε ότι δεν θα γίνει γενικός γραμματέας στην κυβέρνηση, αφού απέτυχε να εκλεγεί εκ νέου βουλευτής τον Ιούνιο. Πλην όμως, η αντιπαράθεση έχει αποκτήσει επιπρόσθετες δυσκολίες, με δεδομένο ότι ο κ. Αμανατίδης φέρεται να τυγχάνει στήριξης και από κόμματα δεξιότερα της ΝΔ. Εξ ου και ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Κοζάνη, προκειμένου να σημάνει και την ανάγκη γαλάζιας πανστρατιάς υπέρ του περιφερειάρχη.

Την Τετάρτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα δει και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος έχει καθαρό προβάδισμα έναντι των ανθυποψηφίων του, αλλά δύσκολα θα «καθαρίσει» από τον πρώτο γύρο, εξ ου και ζητά τη μεγαλύτερη δυνατή κομματική συσπείρωση γύρω του. Τις προηγούμενες μέρες, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είχε συναντήσεις με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, τον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη και τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενα από βουλευτές και υπουργούς του κόμματος περιοδεύον ανά την επικράτεια, στηρίζοντας τις κομματικές επιλογές σε επίπεδο περιφερειών. Στην Πειραιώς θα ήθελαν το απόλυτο 13/13 στις περιφέρειες, αν και αντιλαμβάνονται ότι αυτό είναι δύσκολο. Εξ ου και ένας πιο ρεαλιστικός στόχος φαντάζει η προοπτική επικράτησης σε 11 ή 12 περιφέρειες, αν συνυπολογίσει κανείς και την Κρήτη, όπου η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, αλλά «ισόβιο» περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Είμαι συγκλονισμένος από την αποτρόπαια επίθεση εναντίον του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας

Μήνυμα για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω ανάρτησης στο Twitter. «Είμαι σοκαρισμένος από την...

Μητσοτάκης: Οι Ευρωεκλογές έχουν και εθνική διάσταση - Δρομολογούμε επενδύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης στην Υγεία

Για την ανάγκη να έχει η Ελλάδα μία δυνατή φωνή στην ΕΕ αλλά και για τις προσπάθειες που γίνονται για αναβάθμιση της Υγείας μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος...

Φόρτωση άρθρων...