Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

O Άρειος Πάγος μπλοκάρει την αποφυλάκιση του Γιώργου Πατέλη

Την αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών βάσει της οποίας αποφυλακίζεται ο Γιώργος Πατέλης εξετάζει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ο Βασίλης Πλιώτας ζήτησε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών προκειμένου να μελετήσει εάν θα πρέπει να αναιρεθεί.

Τη Δευτέρα έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία από το Εφετείο η αίτηση αποφυλάκισης του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο Γιώργος Πατέλης επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα του 15χρονου παιδιού του προσκομίζοντας ψυχιατρικές γνωματεύσεις.

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε την αποφυλάκισή του από τις φυλακές Δομοκού, λέγοντας πως «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους ενόψει συγκεκριμένων συνθηκών».

Η απόφαση για την αποφυλάκιση προκάλεσε αντιδράσεις, ειδικά της οικογένειας του Παύλου Φύσσα. 

Οι δικηγόροι Ελευθερία Τομπατζόγλου και Χρύσα Παπαδοπούλου σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι ο πυρηνάρχης της Νίκαιας έχει παραμείνει στη φυλακή μόνο 30 μήνες (18 ως προφυλακισμένος και 12 ως καταδικασθείς) και καταλήγουν ότι «για την πλειοψηφία της σύνθεσης του Πενταμελούς Εφετείου οι δράστες-μέλη εγκληματικής οργάνωσης και συνεργοί σε ανθρωποκτονία από πρόθεση δεν είναι επικίνδυνοι, όταν είναι ναζιστές».

Ο Γιώργος Πατέλης έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη δέκα ετών και δύο μηνών για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Είμαι θρήσκος, πιστεύω στα θαύματα - Θέλω δύο θητείες ως πρωθυπουργός

Στο πολιτικό του πλάνο, τις ευρωεκλογές, τον Δημήτρη Παπανώτα και τη θρησκεία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στον Αντών...

Μητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την Εκκλησία ήταν, είναι και παραμένει στενή

Η θεσμική συνεργασία του κράτους με την Εκκλησία είναι στενή, είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στον...

Φόρτωση άρθρων...