Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

ΠΑΣΟΚ: Ο Χάρης Δούκας και τα αγκάθια σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Στη μάχη της διεκδίκησης του Δήμου Αθηναίων έχει μπει για τα καλά ο Χάρης Δούκας, προσωπική επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη. Μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστός, ωστόσο έχει ένα καθαρό αφήγημα για την επόμενη ημέρα της πρωτεύουσας και φέρεται αποφασισμένος να πολιτικοποιήσει τη μάχη στην Αθήνα, φτιάχνοντας μέτωπο κυρίως ενάντια στην ακροδεξιά.

Μάλιστα, στη Χαριλάου Τρικούπη εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναλάβουν μια νέα πρωτοβουλία – με την κοινοβουλευτική να είναι στην κορυφή των επιλογών της - προκειμένου να εμποδίσουν, αν είναι δυνατόν, την κάθοδο του Ηλία Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων.

Εκτός από το ΠΑΣΟΚ, στο πλευρό του Χάρη Δούκα τάσσεται μια πολυπληθής ομάδα πανεπιστημιακών, εκπροσώπων της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ανθρώπων της, ανθρώπων της τέχνης, των οικολογικών κινήσεων και της αυτοδιοίκησης, με τον ίδιο να βιάζεται να συνεργαστεί μαζί τους, καθώς, όπως παραδέχεται «Υπολογίζω σε αυτούς τους ανθρώπους γιατί έχουν να εισφέρουν ο καθένας κάτι πολύ ξεχωριστό στην προσπάθεια».

Ήδη ο εκλεκτός της Χαριλάου Τρικούπη για τον Μητροπολιτικό Δήμο της χώρας ανακοίνωσε τους πρώτους 50 υποψηφίους (όλα τα ονόματα στη σελίδα 9) που θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιό του, στους οποίους συγκαταλέγονται εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της δημοτικής παράταξης ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ του Παύλου Γερουλάνου. Επίσης, συμπεριλαμβάνονται εκπρόσωποι κομμάτων και κινήσεων που υποστηρίζουν το συνδυασμό «Αθήνα ΤΩΡΑ» όπως: Βολτ Ελλάδος, ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ, Δημοτική Κίνηση Πράσινη Αθήνα, Κόμμα Πειρατών Ελλάδος.

Στη «Νύμφη του Θερμαϊκού», η «δεξαμενή» της Κεντροαριστεράς πολυδιασπάται στα πρόσωπα του Στέλιου Αγγελούδη, στο συνδυασμό του οποίου μετέχουν πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και του Σπύρου Πέγκα, που έχει το «χρίσμα» του ΣΥΡΙΖΑ. Για το λόγο αυτό, η Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται πως προκρίνει τη στάση... ουδετερότητας για την πρώτη Κυριακή των εκλογών και να υπάρξει δήλωση στήριξης υπέρ εκείνου που θα προκριθεί στον δεύτερο γύρο. Στον Δήμο Λαρισαίων, το τοπικό πάντως ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται κομμένο στα δύο, όπως και στις εκλογές του 2019, καθώς στο εσωτερικό του ενυπάρχουν δύο τάσεις.

Από τη μία τα «πράσινα» στελέχη που συμμετέχουν στην παράταξη του νυν δημάρχου και από την άλλη εκείνα που δεν είναι διατεθειμένα να συνεργαστούν για κανένα λόγο με τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ, προτάσσοντας την αναγκαιότητα μιας καθαρής ΠΑΣΟΚικής υποψηφιότητας. Μπροστά στον κίνδυνο ενός νέου διχασμού για το τοπικό ΠΑΣΟΚ, όπως συνέβη στις δημοτικές εκλογές του 2019, δεν αποκλείεται η Χαριλάου Τρικούπη να επιλέξει την ψήφο κατά συνείδηση, δίνοντας κατεύθυνση στα μέλη της να κινηθούν προς τα προοδευτικά σχήματα.

Στο Ηράκλειο Κρήτης που ενδιαφέρει πολύ τη πράσινη παράταξη, το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται να δώσει στήριξη στην Μαρία Καναβάκη, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Τοπικά «προεδρικά» στελέχη θεωρούν πως μπορεί να συσπειρώσει αφενός το «όλον ΠΑΣΟΚ», αφετέρου να λειτουργήσει συνεκτικά σε όλα τα επίπεδα.

Από εκεί και πέρα, στον δήμο Κοζάνης θα στηριχτεί από το τοπικό ΠΑΣΟΚ ο Λάζαρος Μαλούτας, στο Ρέθυμνο ο Γιώργος Μαρινάκης, στα Χανιά ο Παναγιώτης Σημανδημαράκης, στην Κομοτηνή ο Γιάννης Γκαράνης, στην Τρίπολη ο Κώστας Τζιούμης, ενώ στην Πάτρα προκρίνεται η περίπτωση του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Βασίλη Αϊβαλή, που στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: Ο διάλογος με την Τουρκία έχει οφέλη γιατί ακούγονται οι ελληνικές θέσεις

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα το απόγευμα της Δευτέρας αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαριν...

Ανδρουλάκης: Ο Ερντογάν συνέχισε τις προκλήσεις – Ο διάλογος να γίνεται χωρίς αυταπάτες

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τις κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Πι...

Φόρτωση άρθρων...