Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. τα πραγματικά διλήμματα της χώρας

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ΝΔ στη μάχη με τους πολιτικούς της αντιπάλους είναι δεδομένα, καθώς στη χώρα μας εν μέσω της δυσκολότερης διεθνούς συγκυρίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, συντελείται μια κοσμογονία σε όλα τα κρίσιμα πεδία.

Τις κυβερνητικές προτεραιότητες των επόμενων μηνών θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναδείξει τα «πραγματικά διλήμματα» για τη χώρα και τους πολίτες στην πορεία προς τις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός θα καλέσει τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ να ηγηθούν της εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών για την «κοσμογονία αλλαγών» που συντελείται προς όφελος της χώρας, προκειμένου να γίνει ξεκάθαρο ότι η κυβερνητική παράταξη «μπορεί και οφείλει να συνεχίσει ανυποχώρητα το έργο της απέναντι σε αντιλήψεις που φέρνουν την ακύρωση κάθε προσπάθειας».  

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ΝΔ στη μάχη με τους πολιτικούς της αντιπάλους είναι δεδομένα, καθώς στη χώρα μας εν μέσω της δυσκολότερης διεθνούς συγκυρίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, συντελείται μια κοσμογονία σε όλα τα κρίσιμα πεδία.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν:
● η Ελλάδα είναι ηγέτιδα δύναμη στην αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.
● άρχισαν οι σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό και την άμεση εξόρυξη φυσικού αερίου σε ένα τεράστιο μέρος της ελληνικής επικράτειας.
● αναπτύσσονται συνέργειες των ελληνικών Πανεπιστημίων με κορυφαία ιδρύματα των Η.Π.Α. και προσελκύονται αλλοδαποί φοιτητές στη χώρα.
● οι πολιτικές στα ενεργειακά και τη διαχείριση των κρίσεων γίνονται παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρότυπα.
● η ανεργία μειώνεται ραγδαία και οι επενδύσεις αυξάνονται αλματωδώς.

● οι εξαγωγές καλπάζουν.
● η εξυπηρέτηση από το Κράτος δεν είναι πλέον συνώνυμο της ουράς, τη ταλαιπωρίας και τη καθυστέρησης.
● τα σύνορα -χερσαία και θαλάσσια – φυλάσσονται και είναι αδιαπέραστα.

● απέναντι στην ακρίβεια «τρέχει» ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα κοινωνικής στήριξης στην Ευρώπη με απόλυτο σεβασμό στην κοινωνική συνοχή και στον άνθρωπο.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι όχι μόνο να εστιάσει στο αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκεί επί τρία και πλέον χρόνια αλλά και στο διακύβευμα των προσεχών εκλογών. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  αναμένεται να επαναλάβει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ενώ θα επισημάνει τους κινδύνους ανατροπής αυτής της σταθερής πορείας και, όπως επιμένουν κυβερνητικά στελέχη, θα θέσει το κεντρικό δίλημμα του 2023: «Θα πάμε μπροστά ή πίσω; Ποιον θέλουν οι Έλληνες να κυβερνά την Ελλάδα;».

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμάται ότι το σχέδιο αντιμετώπισης των διαδοχικών κρίσεων και προώθησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων έχει την στήριξη των πολιτών– κάτι που αποτυπώνεται σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις αλλά και στο «κλίμα» που εισπράττουν ο ίδιος ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά κλιμάκια κατά τις περιοδείες ανά την Ελλάδα.

Κυβερνητικά στελέχη χωρίς να υποτιμούν τις εντυπώσεις που δημιουργούνται από τη διατήρηση στο δημόσιο διάλογο της συζήτησης γύρω από τις παρακολουθήσεις, συνεχίζουν έτσι στην τροχιά υλοποίησης του σχεδίου, δίνοντας βάρος στην προώθηση της κοινωνικής ατζέντας με μέτρα στήριξης ιδίως των ευάλωτων νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν στο Λονδίνο ενόψει της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Στις 13 Μαϊού αναμένεται να συναντηθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επι...

Λοβέρδος: Οι «Δημοκράτες» καλύπτουμε το πολιτικό κέντρο - Δεν θα ψήφιζα το ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην ευρωβουλή

Για τις θέσεις των «Δημοκρατών» που διεκδικούν την είσοδό τους στην ευρωβουλή μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» της ΕΡΤ. «Θέλουμ...

Χίο και Σάμο επισκέφθηκε ο Κασσελάκης (Photos)

Στη Χίο έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την άφιξή του στο λι...

Φόρτωση άρθρων...