Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε στις ΗΠΑ την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης, της σταθερότητας, της ασφάλειας

Πολιτική

Ιδιαίτερα επιτυχημένο ήταν το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Ο Πρωθυπουργός ανέδειξε στις ΗΠΑ την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης, της σταθερότητας, της ασφάλειας.

Στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον και στην ομιλία του στο Κογκρέσο αναφέρθηκε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως ο Πρωθυπουργός ανέδειξε την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης, της σταθερότητας και της ασφάλεια, τόνισε πο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

«Ήταν μία κίνηση που έδειξε την στρατηγική επιλογή ενός έθνους να συμπορευθεί στρατηγικά με ένα άλλο έθνος. Η Ελλάδα έδειξε πως είναι σε θέση να συμμετέχει ενεργά στις παγκόσμιες προκλήσεις. Με την ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε πως σε κάθε μεγάλη κρίση, η λύση γεννάται από τις επιστροφή στις αξίες του κάθε πολιτισμού, ενώ αξιοποίησε την ευκαιρία για να παρουσιάσει την Ελλάδα που έρχεται από μακριά και μπορεί να πάει μακρύτερα», ανέφερε ο Γιάννης Οικόνομου.

Σχετικά με τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και της Τουρκίας για την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο, ο υφυπουργός Επικρατείας απάντησε πως «η μίζερη αμήχανη και μικρόψυχη αντίδραση δείχνει και το μέγεθος της εθνικής επιτυχίας. 

Καλούμε όσους αντιδρούν να αξιολογήσουν πως θα συμπεριφερόντουσαν, αν παραδείγματος χάριν αντί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη θέση του βρισκόταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Είναι αυτονόητο το ιστορικό και σημαντικό της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ».

«Αυτό που εμείς εισπράξαμε στις ΗΠΑ είναι πως αυτού του είδους οι θέσεις που βάζουν εμπόδια στους συμμάχους του ΝΑΤΟ, δεν είναι μία θέση που ακούν ευχάριστα οι σύμμαχοί μας», πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου προσθέτοντας πως «ο πρωθυπουργός έθεσε όλα τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις μας με την Τουρκία».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυβερνητικές πηγές για ΣΥΡΙΖΑ: Περίεργο να ζητούν συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια όσοι ευαγγελίζονται λεφτόδεντρα

Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει η Κυβέρνηση. Κυβερνητικές πηγές μεταδίδουν ότι στα λεγόμενα του Σωκράτη Φάμελλου που κατέθεσε πρόταση για προ ημερησίας συζήτηση για την ακρίβεια θα α...

ΝΔ: Μένουμε πιστοί στην τροχιά ευθύνης και προόδου που χάραξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής

Μένουμε πιστοί στην τροχιά ευθύνης και προόδου που χάραξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αναφέρει σε ανακοίνωση η ΝΔ με αφορμή τα 26 χρόνια από τον θάνατό του. «Σαν σήμερα, πριν από...

Φόρτωση άρθρων...