Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων για τις φωτιές

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) της Πολιτικής Προστασίας πήγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μόλις προσγειώθηκε από τις Βρυξέλλες. 

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε σε σύσκεψη από τον αρχηγό και τους επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης που είναι σε εξέλιξη στις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα, με κύρια τη φωτιά στα Δερβενοχώρια.

Στη σύσκεψη μαζί με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος συμμετείχαν οι Βασίλης Κικίλιας, Βαγγέλης Τουρνάς, Άκης Σκέρτσος, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Θανάσης Κοντογεώργης και Βασίλης Παπαγεωργίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε δήλωση μετά τη σύσκεψη.

Ο Μητσοτάκης ενημερώθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων για τις φωτιές
Ο Μητσοτάκης ενημερώθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων για τις φωτιές
Ο Μητσοτάκης ενημερώθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων για τις φωτιές

Αυξάνονται τα εναέρια μέσα για την κατάσβεση της φωτιάς

Ταυτοχρόνως με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής η Πυροσβεστική ενίσχυσε τις εναέριες δυνάμεις αεροπυρόσβεσης στο μέτωπο της Μάνδρας όπου μέχρι τις 17:30 επιχειρούσαν τέσσερα αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα και το συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής. Μισή ώρα πριν τις 18:00, έλαβαν εντολή απογείωσης για τα πύρινα μέτωπα στη Μάνδρα ακόμη τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair και ακόμη ένα ελικόπτερο τύπου Ericsson.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση MRB: Ενισχυμένη η Νέα Δημοκρατία, παλεύουν για τη δεύτερη θέση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ (κάρτες)

Θετικά αξιολογούν οι πολίτες την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Άγκυρα στην Τουρκία. Καταλληλότερος Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντ...

Μητσοτάκης: Είμαι συγκλονισμένος από την αποτρόπαια επίθεση εναντίον του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας

Μήνυμα για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω ανάρτησης στο Twitter. «Είμαι σοκαρισμένος από την...

Φόρτωση άρθρων...