Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ο Μητσοτάκης έβαλε τέλος στα σενάρια για ευρωπαϊκό αξίωμα: Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να είμαι Πρωθυπουργός

Πολιτική

Τέλος έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα σενάρια που το τελευταίο διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τον θέλουν να προορίζεται για κορυφαίο αξίωμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Πρωθυπουργός απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια αυτά στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ. 

Παράλληλα, επανέλαβε ότι θα παραμείνει πρωθυπουργός, προκειμένου να τιμήσει το αξίωμα στο οποίο τον εξέλεξε  ο ελληνικός λαός. 

«Τα διαβάζω κι εγώ αυτά τα σενάρια, τα οποία δεν ξέρω ποιος τα τροφοδοτεί. Ίσως κάποιοι μη μπορώντας να με αντιμετωπίσουν πολιτικά να σκέφτονται κάποια έξοδο διά της «προαγωγής», προς τα πάνω», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα επαναλάβω λοιπόν αυτό το οποίο είχα πει και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης: ο ελληνικός λαός με εμπιστεύτηκε για να κυβερνήσω, να κυβερνήσουμε τη χώρα για την επόμενη τετραετία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για εμένα από το να είμαι Πρωθυπουργός της χώρας. Δεν είναι η πρωθυπουργία ένα σκαλοπάτι για κάποιο ευρωπαϊκό αξίωμα. Είναι η πιο σημαντική δουλειά την οποία δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μπορούσα να κάνω. Και δουλειά μου είναι να εκπροσωπώ την Ελλάδα στην Ευρώπη και όχι την Ευρώπη στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση GPO/Υποψήφιοι ευρωβουλευτές ΝΔ : Μεγάλο τo προβάδισμα του Γιώργου Αυτιά – Ποια άλλοι συμπληρώνουν την πρώτη ενδεκάδα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις των πολιτών στη δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά» σε ό,τι αφορά στους υποψήφιους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Μεγάλο είν...

Φόρτωση άρθρων...