Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

ΠΑΣΟΚ για ομόφυλα ζευγάρια: «Δεν βάζουμε στο ζύγι ούτε στο λογιστήριο τα δικαιώματα των ανθρώπων»

Θέση για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών παίρνει το ΠΑΣΟΚ αναμένοντας και ανάλογη στάση ευθύνης από την κυβέρνηση, όπως τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι η όλη συζήτηση ξεκίνησε με «επιπόλαιο» -και όχι τυχαία- τρόπο από την κυβερνητική πλευρά ωστόσο είναι ευθύνη όλων να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τονίζει ότι «η θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών είναι εδώ και πολλά χρόνια θέση του ΠΑΣΟΚ» ενώ όσον αφορά στην τεκνοθεσία και την υιοθεσία υποστηρίζει ότι «κριτήριό μας θα είναι ο απόλυτος σεβασμός στο συμφέρον του παιδιού και τα δικαιώματά του».

Είναι προφανές ότι η Χαριλάου Τρικούπη αναμένει τη σχετική δημόσια παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη (κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ) προκειμένου να «επικαιροποιήσει» τη δική της θέση- «θα περιμένουμε να ακούσουμε τις σημερινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού και στη Βουλή θα κριθούμε όλοι μας» σημείωσε άλλωστε ο ίδιος ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο OPEN για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στις αντιδράσεις υπουργών και βουλευτών της κυβέρνησης που έχουν ήδη εκδηλωθεί στράφηκε προς το Μέγαρο Μαξίμου λέγοντας ότι: «Δεν θα μεταβιβάσει ο κ. Μητσοτάκης τα εσωκομματικά του προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ. Είναι δικά του κι ας τα λύσει. Η κυβέρνηση νομοθετεί. Εμείς δεν πρόκειται να “δέσουμε τα κορδόνια” της Νέας Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μάντζο με την παραπάνω φράση ο Νίκος Ανδρουλάκης έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προτρέποντάς τη να δει τα του οίκου της πριν επισπεύσει μια νομοθετική πρωτοβουλία. «Εμείς δεν βάζουμε στο ζύγι ούτε στο λογιστήριο τα δικαιώματα των ανθρώπων.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι υπέρ της θεσμοθέτησης του πολιτικού γάμου ομόφυλων ζευγαριών με όλες τις αυτόθροες νομικές συνέπειες που αυτή συνεπάγεται για την τεκνοθεσία», εξηγεί ο Δημήτρης Μάντζος, ο οποίος ωστόσο προσθέτει ότι η απόφαση περί ψήφισης του σχεδίου νόμου προϋποθέτει την κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης. 

Υπάρχει περίπτωση να εξαρτήσει το ΠΑΣΟΚ τη στάση του από το πόσοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα ψηφίσουν εν τέλει τη ρύθμιση; «Δεν εξαρτάται ποτέ η στάση του ΠΑΣΟΚ και των βουλευτών του από τις αλχημείες του  Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός της χώρας, η κυβέρνηση του έχει τη νομοθετική πρωτοβουλία, πριν κάνει οποιαδήποτε κίνηση θα πρέπει να ελέγχει το κόμμα του, να αποδεικνύει ότι το ελέγχει ότι συμφωνούν με αυτό που φέρνουν ως κυβέρνηση.

Δεν πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να σχεδιάζει με βάση τη θέση, την αρχή και την αξιακή θέση του ΠΑΣΟΚ», είπε στα «parapolitika fm» ο Δημήτρης Μάντζος ο οποίος μαζί με τους άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα κληθούν να περιγράψουν τις απόψεις τους κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, υπό το Νίκο Ανδρουλάκη στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας.

Το σίγουρο είναι ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας όσον αφορά στη ψήφιση της ρύθμισης. Υπάρχουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διατηρούν επιφυλάξεις; Ουδείς βουλευτής μέχρι τώρα έχει ταχθεί εναντίον της θέσης που έχει εγκριθεί από το Συνέδριο του κόμματος- αν και αναμένουν το τελικό πλάνο από την κυβέρνηση για να εξετάσουν την κάθε «λεπτομέρεια» στην προσεχή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν στο Λονδίνο ενόψει της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Στις 13 Μαϊού αναμένεται να συναντηθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επι...

Φόρτωση άρθρων...