Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη για την πανδημία

Τον οδικό χάρτη για την πανδημία του κορωνοϊού θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, που θα συνεδριάσει στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή.

Ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει θα πορευτεί η χώρα σε σχέση με τον κορωνοϊό το ερχόμενο διάστημα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τονίσει πως η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν, θα αποκλείσει δηλαδή κατηγορηματικά ένα νέο, οριζόντιο lockdown. «Οι εμβολιασμένοι δεν θα στερηθούν τις ελευθερίες τους και όποιοι ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προστατευτούν.

Για να συμβούν, όμως, όλα αυτά ταυτόχρονα εκτός από την αστυνόμευση χρειάζεται προφανώς και συνεργασία και φαίνεται ότι με κύριο όπλο την πειθώ αυτήν την κατακτάμε», είναι το μήνυμα που έστειλε χθες στη σύσκεψη με εκπροσώπους των φορέων του εμπορίου και της εστίασης με αντικείμενο την καλύτερη συνεργασία για την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ένα παρεμφερές μήνυμα θα εκπέμψει και η σημερινή παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αναμένεται να υπογραμμίσει ότι δεν αρκεί ένας αστυνομικός δίπλα μας – ούτε και μπορεί εξάλλου να βρίσκεται ένας αστυνομικός δίπλα στον καθένα – αλλά ότι πρέπει οι ίδιοι να αποκτήσουμε συνείδηση προστάτη της υγείας μας και της υγείας του διπλανού μας.

Ο οδικός χάρτης θα δίνει βέβαια βάρος στα καθήκοντα του κράτους, αλλά και των φορέων, από τους Δήμους και τις Περιφέρειες μέχρι τα επιμελητήρια.

Ο Πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στα στοιχεία των τελευταίων ημερών που επιτρέπουν ένα βαθμό συγκρατημένης αισιοδοξίας: Περισσότεροι από 6.715.000 πολίτες έχουν πλέον εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 64% του γενικού πληθυσμού και 73,5% του ενήλικου πληθυσμού.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 6η θέση στον κυλιόμενο μέσο όρο των επτά ημερών στους εμβολιασμούς, στην 16η θέση στους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς και στην 17η θέση στους εμβολιασμούς μίας δόσης.

Τις τελευταίες επτά ημέρες παρατηρείται μία σημαντική αύξηση στα ραντεβού, κάτι που επίσης αναμένεται να επισημάνει ο κ. Μητσοτάκης: Σε σχέση με τα ραντεβού πρώτης δόσης, κλείστηκαν 175.000, ενώ τις προηγούμενες επτά ημέρες είχαν κλειστεί 60.000 και έτσι διαπιστώνεται μία αύξηση της τάξης του 185%.

Επίσης, κλείστηκαν 275.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης σε σχέση με 94.000 ραντεβού της προηγούμενης εβδομάδας, μία αύξηση της τάξης του 200%. Μόνο χθες, Δευτέρα, κλείστηκαν περισσότερα από 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης και περισσότερα από 55.000 ραντεβού τρίτης δόσης.

Ο Πρωθυπουργός θα υπογραμμίσει ότι ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος για την έξοδο από την κρίση της πανδημίας, θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να κάνουν όλοι την τρίτη δόση μετά την παρέλευση εξαμήνου από τη δεύτερη, ενώ θα τονίσει επίσης ότι η διαφορά του τέταρτου κύματος από τα τρία προηγούμενα είναι ότι πλέον ξέρουμε πως θα το ξεπεράσουμε: Με τον εμβολιασμό, με την τήρηση των μέτρων και με τις μάσκες και τις αποστάσεις όπου χρειάζεται.

Στο ζήτημα της πανδημίας του κορωνοϊού, θα σχολιάσει σύμφωνα με πληροφορίες και τη «μηδενιστική αντιπολίτευση» και θα απαντήσει εν συντομία σε όσα έχει προσάψει ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα.

Ωστόσο, καθώς πρόκειται για την πρώτη διά ζώσης επαφή με όλους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μετά από πολύ καιρό, λόγω των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν, ο Πρωθυπουργός θα προβεί και σε έναν συνοπτικό απολογισμό της πρώτης διετίας διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, με έμφαση στις παράλληλες κρίσεις που αντιμετώπισε μαζί με την υγειονομική, επισημαίνοντας πως καμία κυβέρνηση στην Ευρώπη δεν αντιμετώπισε τόσες πολλές προκλήσεις σε τόσο πυκνό χρονικό διάστημα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη για το Πάσχα: Η σκέψη μας πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας

«Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα προσεγγίζει το τέλος της, η προσδοκία της Ανάστασης μας γεμίζει όλους ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία» τονίζει στο μήνυμά του από την Τήνο ο πρωθυπουργός Κυρ...

Ν. Ανδρουλάκης: Ο Φοίβος Ιωαννίδης υπηρέτησε με αφοσίωση τη δημοκρατική παράταξη και η πολιτική του διαδρομή χαρακτηρίστηκε από γενναιότητα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια κοντά μας» αναφέρει στη συλλυπητήρια δήλωσή του για τον θάνατο του πρώην β...

Φόρτωση άρθρων...