Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ο Πιερρακάκης στην εκπαίδευση ηλικιωμένων σε ψηφιακές δεξιότητες (Photos)

Τις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων επισκέφθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, όπου υλοποιείται το πρόγραμμα του υπουργείου για την απόκτηση και αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων.

Το πρόγραμμα βοηθά πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, να μάθουν πώς λειτουργούν το gov.gr και οι σχετικές εφαρμογές που έχουν υλοποιηθεί.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρει: «Οι πολίτες βλέπουν στην πράξη ότι η χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών είναι ιδιαίτερα εύκολη και μέσα από τα μαθήματα αυτά θα είναι πλέον σε θέση να τις εντάξουν στην καθημερινότητά τους», ενώ συμπληρώνει πως «η ψηφιακή μετάβαση μπορεί και πρέπει να γίνει χωρίς να μείνει κανένας πίσω».

Το πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης ψηφιακών δεξιοτήτων υλοποιείται πιλοτικά σε ορισμένους Δήμους και υπάρχουν σχέδια για άμεση επέκτασή του.
Δείτε τις αναρτήσεις του Κυριάκου Πιερρακάκη για το πρόγραμμα αυτό:

«Τις τελευταίες εβδομάδες επισκέφτηκα Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων όπου υλοποιείται το πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης ψηφιακών δεξιοτήτων.
Στελέχη του @grnet_gr διδάσκουν με τρόπο απλό και κατανοητό τους συμπολίτες μας που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία πώς λειτουργούν το #govgr και οι εφαρμογές που έχουμε υλοποιήσει.

Παρακολουθώντας την εφαρμογή του προγράμματος στις Λέσχες Φιλίας Νέου Κόσμου, Κολοκυνθούς, Αμπελοκήπων, Ελληνορώσων, Άνω Πετραλώνων και Παγκρατίου, διαπίστωσα ότι γίνεται μια ουσιαστική δουλειά, η οποία βρίσκει μεγάλη απήχηση.

Οι πολίτες βλέπουν στην πράξη ότι η χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών είναι ιδιαίτερα εύκολη και μέσα από τα μαθήματα αυτά θα είναι πλέον σε θέση να τις εντάξουν στην καθημερινότητά τους.

Στο @MinDigitalGr πιστεύουμε ότι η ψηφιακή μετάβαση μπορεί και πρέπει να γίνει χωρίς να μείνει κανένας πίσω. Ήδη το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά σε ορισμένους Δήμους και φιλοδοξούμε να επεκτείνουμε άμεσα το πρόγραμμα στο σύνολο της επικράτειας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Με χαρακτήρα εθνικών εκλογών η «μάχη» για την κάλπη – Ανεβάζει στροφές η κυβέρνηση

Στο κόκκινο ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο όσο πλησιάζει η ημερομηνία των ευρωεκλογών με την κυβέρνηση και τα κόμματα να έχουν δώσει χαρακτηριστικά εθνικής κάλπης στην εκλογική α...

Ν. Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το "πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα" ακρίβειας»

«Στις 9 Ιουνίου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αποδοκιμάσουμε την αλαζονεία και τη διαφθορά του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Αγ...

Φόρτωση άρθρων...