Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Τι συζήτησαν ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών (Photos)

Στην Αθήνα βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σαμέχ Σούκρι. Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών είχε συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Σαμέχ Σούκρι στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων των δύο χωρών.

Τι συζήτησαν ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας με τον Σούκρι

Ακόμη, συζητήθηκε η πρόοδος του στρατηγικής σημασίας έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδος-Αιγύπτου «GREGY Interconnector».

Επίσης, ο Μητσοτάκης και ο Σούκρι αντάλλαξαν απόψεις για τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων εξελίξεων στην Ουκρανία, τη Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο.

Τι συζήτησαν ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας με τον Σούκρι
<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="el" dir="ltr">Συζητήσαμε σήμερα με τον Αιγύπτιο ομόλογό μου Sameh Shoukry για την περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων 🇬🇷🇪🇬 σε ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένων οικονομίας, επενδύσεων, ενέργειας, κλιματικής αλλαγής. (1/2) <a href="https://t.co/CTRuMsjhTF">pic.twitter.com/CTRuMsjhTF</a></p>&mdash; Nikos Dendias (@NikosDendias) <a href="https://twitter.com/NikosDendias/status/1645779287776329728?ref_src=twsrc%5Etfw">April 11, 2023</a></blockquote> <scr

Η συνάντηση Δένδια - Σούκρι

Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας είχε συνάντηση με το Σαμέχ Σούκρι.  Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση στο γραφείο του Έλληνα υπουργού, με τις συζητήσεις να επικεντρώνονται, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών στρατηγικών σχέσεων.

Μετά τη συνάντηση ο Νίκος Δένδιας έγραψε τα εξής στο Twitter: «Συζητήσαμε σήμερα με τον Αιγύπτιο ομόλογό μου Sameh Shoukry για την περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων σε ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένων οικονομίας, επενδύσεων, ενέργειας, κλιματικής αλλαγής». 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Κασσελάκης, η διαγραφή του ονόματος ΣΥΡΙΖΑ και το αναγκαστικό ξεκαθάρισμα με στροφή προς τα... δεξιά

Ο Κασσελάκης συνεχίζει τα σόου του μέσω διαδικτύου στοχεύοντας στη νεολαία και πιστεύοντας ότι μετά από 2-3 τετραετίες θα είναι... πρωθυπουργός! Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα είναι βαλτωμένο κ...

Φόρτωση άρθρων...