Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

O πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, κατά του Κασσελάκη για την «εκλογική νοθεία»

Πυρά κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24. 

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη -ο οποίος μετά την πρώτη ανακοίνωση του ΔΣΑ, επιμένει στο αφήγημα περί του αδιάβλητου των εκλογών- οΔημήτρης Βερβεσός είπε ότι ουδέποτε έχουν αμφισβητηθεί εκλογές στην Ελλάδα, οι οποίες διεξάγονται με τις ίδιες θεσμικές δικλίδες ήδη από το 1974, δηλαδή με την συνδρομή των δικηγόρων, των δικαστών και των δικαστικών υπαλλήλων. Παράλληλα, τόνισε ότι τέτοιου είδους δηλώσεις είναι προσβλητικές και κατακριτέες ενώ εξέφρασε το αίτημα του ΔΣΑ, να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οποιοσδήποτε άλλος προέβη σε αντίστοιχες δηλώσεις.

Δημήτρης Βερβεσός: «Το αδιάβλητο των εκλογών, από το 1974 και μετά, το εγγυώνται κατά 78% οι Έλληνες δικηγόροι και ασκούμενοι, οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι δικαστές, βέβαια. Όλοι αυτοί τόσα χρόνια διενεργούν στην Ελλάδα αδιάβλητες εκλογές και ουδείς έχει αμφισβητήσει μέχρι σήμερα το αδιάβλητο των εκλογών».

Άννα Λιβαθυνού: «Άρα εσάς σας προσβάλλει μια τέτοια δήλωση;»

Δημήτρης Βερβεσός: «Προφανώς, προφανώς. Όπως έχουμε πει και σαν συντονιστική επιτροπή με πρόσφατη ανακοίνωσή μας, θεωρούμε απόλυτα κατακριτέα οποιαδήποτε άποψη, απ' όπου κι αν προέρχεται, η οποία θίγει και προσβάλλει το θέμα της διαβλητότητας, γιατί στην ουσία είναι σαν να λέει ότι οι δικηγόροι -ως δικαστικοί αντιπρόσωποι- οι δικαστές και οι δικαστικοί υπάλληλοι, δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Προφανώς, αναμένουμε από τον κύριο Κασσελάκη -και όποιον το είχε πει στο παρελθόν- να ανακαλέσει μια τέτοια δήλωση».

Άννα Λιβαθυνού: «Σε περίπτωση που δεν το κάνει αυτό, κύριε πρόεδρε;»

Δημήτρης Βερβεσός: «Ο καθένας κρίνεται».

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης για θαλάσσια πάρκα: Καθαρά για περιβαλλοντικούς σκοπούς - Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Στις αντιδράσεις της Τουρκίας στην εξαγγελία ίδρυσης των δυο θαλάσσιων πάρκων σε Ιόνιο και Αιγαίο απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας ότι «έχει να κάνει με καθαρά περιβ...

Σοφία Μπεκατώρου για Παπανώτα: Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει

«Ελπίζω το κόμμα θα κάνει την κίνηση που πρέπει στο θέμα Παπανώτα» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με την Νίκη Λυμπεράκη η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙ...

Φόρτωση άρθρων...