Κυριακή
12 Μαΐου 2024

O πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, κατά του Κασσελάκη για την «εκλογική νοθεία»

Πυρά κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24. 

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη -ο οποίος μετά την πρώτη ανακοίνωση του ΔΣΑ, επιμένει στο αφήγημα περί του αδιάβλητου των εκλογών- οΔημήτρης Βερβεσός είπε ότι ουδέποτε έχουν αμφισβητηθεί εκλογές στην Ελλάδα, οι οποίες διεξάγονται με τις ίδιες θεσμικές δικλίδες ήδη από το 1974, δηλαδή με την συνδρομή των δικηγόρων, των δικαστών και των δικαστικών υπαλλήλων. Παράλληλα, τόνισε ότι τέτοιου είδους δηλώσεις είναι προσβλητικές και κατακριτέες ενώ εξέφρασε το αίτημα του ΔΣΑ, να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οποιοσδήποτε άλλος προέβη σε αντίστοιχες δηλώσεις.

Δημήτρης Βερβεσός: «Το αδιάβλητο των εκλογών, από το 1974 και μετά, το εγγυώνται κατά 78% οι Έλληνες δικηγόροι και ασκούμενοι, οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι δικαστές, βέβαια. Όλοι αυτοί τόσα χρόνια διενεργούν στην Ελλάδα αδιάβλητες εκλογές και ουδείς έχει αμφισβητήσει μέχρι σήμερα το αδιάβλητο των εκλογών».

Άννα Λιβαθυνού: «Άρα εσάς σας προσβάλλει μια τέτοια δήλωση;»

Δημήτρης Βερβεσός: «Προφανώς, προφανώς. Όπως έχουμε πει και σαν συντονιστική επιτροπή με πρόσφατη ανακοίνωσή μας, θεωρούμε απόλυτα κατακριτέα οποιαδήποτε άποψη, απ' όπου κι αν προέρχεται, η οποία θίγει και προσβάλλει το θέμα της διαβλητότητας, γιατί στην ουσία είναι σαν να λέει ότι οι δικηγόροι -ως δικαστικοί αντιπρόσωποι- οι δικαστές και οι δικαστικοί υπάλληλοι, δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Προφανώς, αναμένουμε από τον κύριο Κασσελάκη -και όποιον το είχε πει στο παρελθόν- να ανακαλέσει μια τέτοια δήλωση».

Άννα Λιβαθυνού: «Σε περίπτωση που δεν το κάνει αυτό, κύριε πρόεδρε;»

Δημήτρης Βερβεσός: «Ο καθένας κρίνεται».

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αύριο η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα - «Διαφωνίες υπάρχουν, αλλά να μην οδηγούν σε κρίσεις»

Στην Άγκυρα θα βρεθεί αύριο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για την επικείμενη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τον Ιούλιο του 2022 ο Τούρ...

Φόρτωση άρθρων...