Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

O ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά για το "Παραιτηθείτε" αλλά καλεί για μαζική συμμετοχή στο Athens Gay Pride!

Πολιτική

Την ίδια στιγμή που η τρομοκρατημένη - για το Κίνημα "Παραιτηθείτε" - Κουμουνδούρου αντιδρά (επίσημα) μέσω των πολιτικών γελοιοτήτων του Φίλη και (ανεπίσημα) με την άθλια στοχοποίηση των διοργανωτών της μεγάλης αντικυβερνητικής συγκέντρωσης, καλεί σε μαζική συμμετοχή στο Athens Gay Pride!

 

 Η Ομάδα Σεξουαλικού Προσανατολισμού και Ταυτότητας Έκφρασης φύλου του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί για φυσική παρουσία όλων, στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο επί της πλατείας. Σύνθημα «Κάνε τη διαφορά σου, δύναμη».

Η ανακοίνωση: 
«Το Σάββατο 11 Ιουνίου και ώρα 18.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος το κόμμα και η Νεολαία μας συμμετέχουν στο ετήσιο φεστιβάλ υπερηφάνειας Athens Pride. 

Το Αthens Pride αποτελεί για πάνω από μια δεκαετία κεντρική γιορτή ορατότητας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας (Λεσβιών, Ομοφυλόφιλων, Αμφί, Τρανς, Κουήρ και Ίντερσεξ κ.α ατόμων), ενώ φέτος ύστερα και από την εξαιρετικά θετικά αποτιμώμενη ψήφιση του Νέου Συμφώνου Συμβίωσης η συμμετοχή αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Η φυσική μαζική παρουσία μας κρίνεται απαραίτητη.
Όχι γιατί η διεκδίκηση αρχίζει και τελειώνει σε στιγμές ορατότητας, ούτε γιατί αυτή αρχίζει και τελειώνει με ένα θετικό νομοθετικό έργο. Αλλά διότι αποτελεί καθημερινό διακύβευμα και Ιστορία με αλλεπάλληλες μικρές και μεγάλες νίκες και ήττες που εν πολλοίς κρίνονται στο επίπεδο του πολιτικού, όποια μορφή κι εάν παίρνει αυτό. Αυτόν ακριβώς τον διάλογο επιδιώκουμε να ενδυναμώσουμε με την παρουσία μας εκεί. Έναν διάλογο που συνεχώς αναβαθμίζεται μέσω των κινημάτων, των συλλογικοτήτων, των διανοουμένων αλλά και των ατομικοτήτων που εμπλέκονται σε αυτόν. Έναν διάλογο με συνεχή προωθητικά βήματα αλλά και σκληρές αντιθέσεις, που σε κάθε περίπτωση όμως μπολιάζει την Αριστερά με νέα αναλυτικά εργαλεία και θέσεις για Έναν Κόσμο Που Χωράει Πολλούς Κόσμους.

Έτσι, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πιστοί στις συνεδριακές μας θέσεις σας καλούμε να παραβρεθείτε και να στηρίξετε τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο του φεστιβάλ, καθώς και το πανό μας πίσω από τα οποία θα συσπειρώνεται ο χώρος μας καθώς και οι φίλ@ και σύμμαχ@ του.
Ομάδα Σεξουαλικού Προσανατολισμού και Ταυτότητας Έκφρασης φύλου του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α».

Οφείλουμε βεβαίως να σημειώσουμε πως σαν Lykavitos.gr υποστηρίζουμε ανοιχτά την ενεργή συμμετοχή των πολιτών σε οποιαδήποτε ανοιχτή εκδήλωση, γιορτή συγκέντρωση ή πορεία.

Φιλελεύθερο site είμαστε και αλίμονο εάν επικρίνουμε την απόφαση του οποιουδήποτε να εκφραστεί. Και όπως στηρίζουμε την πρωτοβουλία "Παραιτηθείτε", εξίσου θα προβάλουμε τις εκδηλώσεις του Athens Pride- όπως κάναμε και όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Το ζήτημα για εμάς είναι η χυδαία πολιτική υποκρισία του μορφώματος που κυβερνά τον τόπο, του ΣΥΡΙΖΑ, και τα δύο μέτρα και σταθμά , με τα οποία αντιμετωπίζει την κοινωνία.

Την οποία παράλληλα συνεχίζει και να την διχάζει...

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεραπετρίτης για Βόρεια Μακεδονία: «Παραχωρήσεις στα θεμελιώδη δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές»

«Δεν υπάρχει περιθώριο για οποιαδήποτε παραχώρηση. Η Ελλάδα θα παρακολουθεί αυστηρά την κατάσταση στη Βόρεια Μακεδονία», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, o οποίο...

Γεραπετρίτης για Μονή της Χώρας: Εκτιμώ πως θα υπάρξει επαναξιολόγηση από την τουρκική κυβέρνηση

Την οικουμενική ακτινοβολία της Μονής της Χώρας ως πολιτιστικό αγαθό επισήμανε ο κ. Γιώργος Γεραπετρίτης εκτιμώντας πως η τουρκική κυβέρνηση θα επαναξιολογήσει την μετατροπή της σε...

Σε Ημαθία και Πέλλα την Παρασκευή o Μητσοτάκης

Σε Ημαθία και Πέλλα θα περιοδεύσει την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις 10:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στην παρουσίαση του «Ψηφιακού Σχολείου» από το...

Φόρτωση άρθρων...